понеділок, 24 серпня 2020 02:28

Назвали смачні продукти від похмілля

Назвали смачні продукти від похмілля
Горох швидко бореться з похміллям. Фото: rostiada.ru

Продукти з високим вмістом амінокислоти L-цистеїн можуть зменшити симптоми похмілля.

До такого висновку прийшли вчені з Університету Гельсінкі й Університету Східної Фінляндії, які провели спеціальне дослідження. Цей аналіз став першим у світі. Про нього пише Pledge Times.

Багато L-цистеїну є в сирих курячих яйцях, сирому соняшникових насінні та свіжих зернах гороху. На думку вчених, саме ці продукти варто вживати вранці після вечірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які ліки слід взяти у відпустку

Одна група добровольців з ознаками похмілля вживала таблетки L-цистеїну, інша – плацебо. Випробовувані вживали алкоголь протягом 3 годин, його доза склала 1,5 г на 1 кг ваги людини.

В учасників обох груп вимірювали вміст алкоголю у видихуваному повітрі та концентрацію його метаболітів в крові. Також всі випробовувані на наступний ранок після вживання спиртного заповнювали анкету, в якій оцінили тяжкість симптомів похмілля.

Зняти симптоми похмілля після гучних гулянок допоможуть деякі продукти харчування.

Вчені називають похмілля "метаболічною бурею". Це результат високого рівня етанолу в крові та супроводжуючого його зневоднення. А також прямих токсичних ефектів розпаду алкоголю в організмі на ацетальдегід

Зараз ви читаєте новину «Назвали смачні продукти від похмілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі