вівторок, 26 червня 2018 17:39

Назвали шкідливу звичку, яку потрібно обережно кидати

Назвали шкідливу звичку, яку потрібно обережно кидати
Раптова відмова від алкоголю загрожує смертю. Фото gs.fm

Алкоголь серйозно пошкоджує мозок, серце, печінку і підшлункову залозу, а також провокує рак порожнини рота і кишечника. Але вчені виявили, що різка відмова від цієї шкідливої звички загрожує смертельною небезпекою.

"Організм людини, яка постійно вживала алкоголь, пристосовується до негативного впливу, щоб вижити. Відбуваються фізіологічні зміни в результаті тривалого зловживання. Коли люди, які залежні від алкоголю, раптово припиняють пити, відбувається перенапруження. Можуть викликати фатальні аритмії, коли серцебиття стає настільки нерегулярним, що серце зупиняється. Також додатково впливає і те, що від алкоголю серце у людини слабшає і значно зменшується товщина м'язів", - повідомив Адам Тейлор, директор навчального центру клінічної анатомії та старший викладач Університету Ланкастера.

Також раптова відмова від шкідливої звички викликає ниркову недостатність. Лікарі рекомендують подбати про зневоднення організму і простежити, щоб такі хворі були під медичним наглядом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун дала 5 порад, як натренувати мозок.

У Києві офіційно на наркологічному обліку перебуває 19 тисяч киян. Але реально цю цифру треба множити на 10 - це родини, які мають соціальні проблеми, пов'язані з алкоголем. 40% чоловіків і 20% жінок у віці від 20 до 60 років, помирають саме від наслідків зловживань алкогольними напоями.

Зараз ви читаєте новину «Назвали шкідливу звичку, яку потрібно обережно кидати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі