четвер, 27 травня 2021 15:16

Назвали шість корисних властивостей картоплі

Автор: https://kurs.com.ua/
  Картопля - важливе джерело вітаміну B6
Картопля - важливе джерело вітаміну B6

Картоплю часто називають нездоровою їжею через те, що містить багато вуглеводів. Однак, якщо вживати картоплю помірно, вона може принести користь.

Фахівці перерахували шість причин, через які картоплю варто додати в раціон.

Вітамін С

Люди зазвичай асоціюють вітамін С з цитрусовими. Однак 150 г картоплі в середньому містять 15% щоденної норми вітаміну C. Він підтримує імунну систему, відіграє важливу роль у формуванні сполучної тканини, що необхідна для роботи суглобів.

Вітамін B6

Картопля - важливе джерело вітаміну B6. Він допомагає більш як 100 ферментам правильно функціонувати, даючи їм розщеплювати білки. Це головний процес для нормальної роботи нервової системи. Як правило, невелика картоплина містить приблизно чверть рекомендованої денної норми вітаміну B6.

Калій

Калій важливий для регулювання електричних сигналів у м'язах і нервах. У смаженій і запеченій картоплі міститься більше калію, ніж у вареній. Картоплина в мундирі містить приблизно третину рекомендованої добової норми.

Холін

Холін - сполука, необхідна для здоров'я мозку, нервів і м'язів. Особливо він важливий для вагітних. Картопля в мундирі містить приблизно 10% добової потреби людини в холіні.

Крохмаль

Крохмаль, що міститься в картоплі, допомагає організму, діючи як пребіотик. Він важливий для здоров'я мікробіому кишківника. Також завдяки крохмалю в кишківнику утворюються коротколанцюгові жирні кислоти, що покращують метаболізм і знижують рівень цукру в крові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картопля вже ніколи не буде дешевою - експерт

Не містить глютену

У картоплі немає глютену. Тому це відмінна їжа для людей з його непереносимістю.

Для людей, котрі прагнуть схуднути, найнебезпечніша їжа - картопляні чіпси. Дослідження виявили, якщо їсти їх регулярно, то можна набрати зайвих кілограмів. Основна проблема чіпсів не лише в калорійності, але й у тому, що багатьом складно обмежитися лише однією порцією.

Зараз ви читаєте новину «Назвали шість корисних властивостей картоплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі