вівторок, 14 серпня 2018 23:28

Назвали найнебезпечніший колір для очей

Назвали найнебезпечніший колір для очей
Синій колір погіршує зір Фото: rivne1.tv

Американські хіміки з Університету Толедо визначили, що синій колір світла негативно впливати на зір.

Про це пише Scientific Reports.

Науковці провели експерименти з клітинами, які піддавалися випромінюванню синього світла. Він спричиняє деградацію та погіршує зір. Виявилося, що синє світло спричинило сплеск кальцію, що змінив форму клітини. Через зміну форму клітина загинула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкорисніший продукт для чоловічого здоров'я

Вчені також провели дослідження з клітинами серця, нейронами та раковими клітинами. Результат не змінився – всі вони постраждали, як клітини сітківки.

За день людина має з'їдати не більше 150 грамів меду. Така порція принесе найбільше користі, без нанесення шкоди. Цю норму можна трохи зменшувати взалежності від способу життя, характеру фізичних навантажень, раціону харчування і наявності захворюваню. Така доза розрахована тільки для тих, хто замінює медом цукор.

Якщо ж споживати і цукор, і мед, то добова норма солодкого продукту складе всього 50 грамів. Калорійність меду є 100 грамів продукту містять 330 кілокалорій, а це 1382 кДж.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найнебезпечніший колір для очей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі