середа, 24 липня 2019 10:45

Назвали процедуру, яка лікує заїкання

Назвали процедуру, яка лікує заїкання
Заїкання зникає від логопедичного масажу Фото: mamovediya.com.ua

Заїкання викликає стрес та емоційне переживання. Від цього порушується передача нервових імпульсів у зону відтворення мови. Виникають судоми в гортані, глотці, язику та губах. Тому окремі його компоненти спрацьовують раніше, інші — пізніше.

Темп і плавність мовних рухів порушується, і слова вимовляються подовжено на певних складах.

Про це розповідає Антон Анікін, столичний логопед.

"Найчастіше заїкатися починають із 3 до 6 років. Тоді активно вчаться говорити реченнями, тому мовна функція стає найвразливішою ділянкою психіки. Будь-які порушення в діяльності нервової системи викликають "поломку" мови. Першою ознакою недуги може бути різке припинення мовлення або ж, навпаки, дитина може почати говорити швидко. Вона використовує зайві звуки", - говорить лікар.

Важливу роль грає спадковість. Малеча з народження не мала б заїкатися, але повторює поведінку когось із батьків. Або дитині під час вагітності не вистачало кисню чи перенесла інфекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли дієвий засіб від комарів

З чого почати лікування:

1. Відвідати невропатолога. Якщо той не виявить збоїв у роботі центральної нервової системи, то проблему вирішить логопед. Він використовує логопедичний масаж, іноді гіпноз.

2. Лікування має бути комплексне. Коли дитина говорить і починає заїкатися, її треба заспокоїти, щоб зняти спазм.

3. Вимкнути телевізор, музику та відсторонити від рухливих ігор. Усе це викликає емоції.

4. Також зменшити кількість гуртків і додаткових занять, бо перевантажують нервову систему.

Щоб запланувати стать дитини необхідно дотримуватися дієти, методу "відновлення" крові та підсвідомо думати про омріяну дитину.

Спеціальна дієта полягає в тому що для народження хлопчика в раціоні повинна переважати їжа багата іонами калію і натрію: м'ясо, персики. Для дівчинки - продукти багаті іонами кальцію і магнію - молочні продукти, зелень.

Зараз ви читаєте новину «Назвали процедуру, яка лікує заїкання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі