понеділок, 27 квітня 2020 09:54

Назвали несподівані наслідки карантину для українців

Назвали несподівані наслідки карантину для українців
Карантин викликає ожиріння та депресію. Фото: ua.korrespondent.net

Зменшення заробітків та зміна звичного способу життя небезпечні для здоров'я людей. У них засів страх спілкування з оточуючими і вони стали замкнутими. Від цього виникають депресивні настрої, частішають випадки алкоголізму та ожиріння. Українська медицина не готова до такого посткарантинного сплеску масового характеру.

Про це розповідає Світлана Ярошко, столичний психотерапевт.

"Вірус паніки" страшніший за коронавірусну інфекцію, бо поширюється ще швидше. Українці вимушено перейшли на карантин і кардинально змінили життя. Від цього виник стрес, а він не додає здоров'я. Знижує імунітет, по якому найбільше і б'є коронавірус. Комусь страшно підхопити недугу, хтось втратив роботу чи улюблене заняття. Це важко для психіки, бо любить злагодженість", - наголошує лікар.

Під час стресу з'являються дратівливість, занепокоєння, погіршується сон. Це призводить до розвитку депресії.

Про цю хворобу можна говорити, коли в людини 2 тижні пригнічений настрій, переїдання, втома та відчуття безнадії. Для запобігання цього стану варто менше дивитися тривожних новин. Зате планувати свій день, щоб там були не тільки обов'язкові справи, а й ті приємні активності.

Під час карантину нема можливості для прогулянки, але можна зробити зарядку за допомогою відеоролика під музику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли спосіб, як знищити Covid-19

Під час карантину люди стали тривожними та стомленими. Вони не панікують, але все ж недосипання переходить в хронічне безсоння. Мало хто звертається за допомогою. Тому одні люди спиваються, а інші заїдають стрес.

Ожиріння та алкоголь вже стали звичними справами для карантину. Пияцтво допомагає розслабитися, але тимчасово. Алкоголь послаблює імунітет і збільшує ризик підчепити вірус. Залежність від алкоголю проявляється потягом до чарки раніше звичайного. Наприклад, після сніданку або коли колишня кількість випитого не розслабляє.

Також у карантин частішає ожиріння від неконтрольованих перекусів та малорухливого способу життя. Він шкодить не тільки зовнішньому вигляду, а й серцю, легеням та суглобам.

Присідання, віджимання від підлоги, місток, скакалка зміцнюють м'язи та зв'язки. Також допомагають спалити калорій, яку раніше витрачали на дорогу до роботи та додому.

Україна розпочала виробництво ПЛР-тестів, першу партію обсягом 200 тис. одиниць відправляють у регіони.

Про це повідомив секретар Координаційної ради з протидії поширенню Covid-19 Кирило Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Назвали несподівані наслідки карантину для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі