середа, 29 серпня 2018 10:28

Назвали ідеальну тривалість сну

Назвали ідеальну тривалість сну
Ідеальний сон має тривати не більше 8 годин Фото: tyachivnews.in.ua

Шести-годинний сон є ідеальним для людини. Кардіологи назвали інтервал сну від 6 до 8 годин оптимальним для роботи серця, захищаючи від інсульту.

Про це пише The Guardian.

Інсульт- це порушення мозкового кровообігу, що викликає пошкодження тканин мозку і розлади його функцій. Він є другою за частотою причина смерті людей у ​​світі і основна причина тривалої непрацездатності.

Науковці центру кардіології в Афінах провели дослідження, результати якого представили на Конгресі Європейського товариства кардіологів у Мюнхені.

Вони проаналізували дані більше мільйона чоловік. Виявилося, що ризик розвитку хвороб серця зростає на 11% у тих, хто спить менше 6 годин. А ті, хто любить поспати довше, ніж 8 годин, мають на 33% вищий ризик виникнення інсульту та розвитку ішемічної хвороби серця.

Тобто, недосипання і довгий сон по-різному збільшують ризик захворювання і смерті через проблеми з серцем.

"Коли справа доходить до нашого серця та здоров'я кровообігу, це велике дослідження показує, що є ідеальний інтервал між надто довгим та надто коротким сном", - сказав Єпайминондас Фонтас, автор дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукт для швидкого зниження тиску

Сон впливає на біологічні процеси, такі як: метаболізм глюкози, артеріальний тиск і запальні процеси. Саме від цих процесів залежить серцево-судинна система.

Слони допоможуть людям перемогти рак. У них рідкісний ген під назвою LIF6, який вважали вимерлим. Він знищує ракові мутації клітин.

Фахівці сподіваються, що препарати, що імітують ефект гена LIF6, можуть призвести до появи революційних методів лікування хворих на рак людей.

Зараз ви читаєте новину «Назвали ідеальну тривалість сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі