вівторок, 28 квітня 2020 10:51

Міністр назвав спосіб уникнення піку епідемії в Україні

Міністр назвав спосіб уникнення піку епідемії в Україні
МОЗ постійно аналізує досвід інших країн та те, як вони виходять із карантину. Фото: pixabay

Україна може уникнути піку захворювання на коронавірус.

Такий сценарій можливий, якщо люди дотримуватимуться рекомендацій і плану, який розробило Міністерство охорони здоров'я, про це на пресбрифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Дуже важливо розуміти, що пік – це той стан, коли медична система не в змозі надавати медичну допомогу всім, кому та потрібна. На неї починається таке навантаження, що вона просто не може приймати пацієнтів. І якщо ми дотримуватимемося всіх карантинних заходів, то я впевнений, що пік малоймовірний", – каже Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин у столиці: Кличко розповість про перший етап зняття обмежень

За його словами, МОЗ постійно аналізує досвід інших країн та те, як вони виходять із карантину.

"Ми весь час шукаємо баланс між навантаженням на систему та пом'якшенням карантинних обмежень. Я впевнений, що ситуація - під контролем і ми можемо повністю уникнути будь-якого піку", – каже міністр.

Станом на ранок 28 квітня, в Україні 9410 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, із них 239 летальних, 992 пацієнти одужали. За добу зафіксували 401 новий випадок, повідомляє МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «Міністр назвав спосіб уникнення піку епідемії в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі