неділя, 21 березня 2021 04:27

Медики розповіли про "побічні ефекти" частого вживання меду

Медики розповіли про "побічні ефекти" частого вживання меду
Медики назвали щонайменше п'ять наслідків частого вживання цього продукту. Фото: Pixabay

Мед прийнято вважати натуральним замінником цукру. При цьому ще й багатим різними корисними елементами. Однак експерти попередили любителів цих солодощів про деякі "побічні ефекти" продукту.

Медики назвали щонайменше п'ять наслідків частого вживання цього продукту, пише Ukrhealth.

По-перше, мед може викликати стрибок рівня цукру в крові. Хімічна структура цукру і меду схожа, і обробляються ці речовини приблизно однаково: або відправляються на вироблення енергії або на зберігання у вигляді жиру.

По-друге, мед покращує травлення. Він має антибактеріальний ефект, особливо якщо не пройшов обробку. Тому корисний тим, хто страждає від проблем з травленням. Його можна їсти і для профілактики таких.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики розкрили неймовірні властивості вершкового масла

По-третє, мед скорочує ризик розвитку певних видів раку. Він знижує рівень апоптозу, загибелі клітин, в тому числі в грудях і товстій кишці.

По-четверте, мед може боротися із запаленням. Хронічний запальний процес загрожує проблемами з серцем, діабетом, може викликати рак і серцевий напад. Профілактикою стане вживання невеликої кількості меду. Завдяки натуральним антиоксидантам кількість уражених клітин знижується.

У п'ятих, мед допомагає боротися із застудою. Він послаблює симптоми респіраторних інфекційних захворювань.

Раніше спеціалісти назвали головні ознаки нестачі заліза в організмі.

Зараз ви читаєте новину «Медики розповіли про "побічні ефекти" частого вживання меду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі