середа, 31 травня 2017 14:37

Лінзи і краплі - назвали найпоширеніші причини хвороб очей

Лінзи і краплі - назвали найпоширеніші причини хвороб очей
Не варто засинати в лінзах і з макіяжем. Також не слід зловживати краплями. Це шкодить здоров'ю ока. Фото: ВолиньPost

Контактні лінзи, косметика і краплі можуть негативно вплинути на здоров'я очей.

Важливо доглядати за ними та вчасно проходити лікарські огляди, щоб не мати інфекцій, пише goodhouse.com.ua.

Сон у контактних лінзах

Під час сну контактні лінзи можуть механічно пошкодити рогівку ока. Також вони обмежують доступ кисню до рогівки. Це створює середовище для розвитку інфекцій.

Дотик до очей

Очі захищені слизовою. Якщо терти повіки, то мікроби можуть потрапити на слизову. Якщо сверблять очі і неможливо терпіти, треба покласти пальці на повіки і протримати кілька хвилин. Свербіж може бути ознакою інфекції, тому краще звернутися до окуліста.

Нехтування профоглядами

Лікарі радять перевіряти гостроту зору раз на рік. Навіть якщо проблем немає: іноді хвороби розвиваються безсимптомно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Після другої операції почав читати вивіски на магазинах. Помітив, як змінилися баба й дід"

Занадто велике навантаження

Не варто дивитися безперервно на монітор або екран смартфона. Окулісти радять відволікатися кожні 20 хв. Напруга очного нерва може привести до головного болю. Кожні 20 хв. робіть перерву на 20 с. У цей час можна робити зарядку для очей.

Застосування олівця для очей

Окулісти не радять зловживати таким макіяжем. Частинки пігменту олівця можуть містити бактерії. Безпечніше нанести стрілки за допомогою м'якого олівця із зовнішньої сторони повіки.

Сон з макіяжем

Це може стати причиною кон'юктивіта, акне, ячменів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили програму, що читає по губах

Зловживання краплями

Краплі, що знімають втому очей, містять судинозвужувальні речовини і консерванти, які можуть з часом заподіяти шкоду. Їх можна застосовувати зрідка. Якщо щодня запалені очі, треба звернутися до окуліста.

Недостатній захист від сонця

Носити сонячні окуляри треба не тільки влітку, але й узимку. Тоді вплив ультрафіолету на очі ще сильніший, адже сонячні промені відбиваються від снігу. Надлишок ультрафіолету може призвести до опіку рогівки.

Одеські школярі створили унікальний пристрій, який полегшить життя незрячим. Рукавичка "бачить" за допомогою датчиків і відеокамер, встановлених на ній. Сигнал з них обробляє процесор, який розпізнає навколишні об'єкти.

Зараз ви читаєте новину «Лінзи і краплі - назвали найпоширеніші причини хвороб очей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі