пʼятниця, 29 жовтня 2021 05:19

Лікар розвінчав міф про зараження Covid-19 через вакцину

Лікар розвінчав міф про зараження Covid-19 через вакцину
Лікар розвінчав міф про "зараження" вакциною. Фото: Укрінформ

Вірус Covid-19 не передається через вакцинацію.

Зараження можливе після щеплення, якщо не дотримуватися безпекових норм, зазначив лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький у своєму Telegram-каналі.

"У мене чомусь позитивний ПЛР-тест чи тест на антиген, а я вакцинувався чотири дні тому, як таке можливе? Все просто – ви заразились ковідом, але це не є внаслідок вакцинації, бо через вакцину вірус не передається. Просто під час вакцинації дотримуйтесь соціальної дистанції…", – додав медик.

Він нагадав, що вакциновані значно легше переносять Covid-19. "Вакцинація впливає на перебіг коронавірусу, спрямована на те, щоб він був менш важким", зауважив лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вакцинуватися, якщо ви купили сертифікат

Інформація про те, що вакцина від коронавірусу змінює ДНК чи стає причиною безпліддя - фейк. Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

"Є доказова медицина, про це є дослідження. Тому не довіряйте фейкам, що вакцина спричиняє або безпліддя, або впливає на ваше ДНК", - сказав він.

Медик додав, що підроблений сертифікат вакцинації не врятує життя.

Зараз ви читаєте новину «Лікар розвінчав міф про зараження Covid-19 через вакцину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі