четвер, 28 жовтня 2021 13:24

Вакцина не спричиняє безпліддя і не впливає на ДНК - МОЗ

Вакцина не спричиняє безпліддя і не впливає на ДНК - МОЗ
Кузін розповів про фейки про вакцину. Фото: Pexels

Інформація про те, що вакцина від коронавірусу змінює ДНК чи стає причиною безпліддя - фейк.

На телеканалі "Україна 24" про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

"Є доказова медицина, про це є дослідження. Тому не довіряйте фейкам, що вакцина спричиняє або безпліддя, або впливає на ваше ДНК", - сказав він.

Медик додав, що підроблений сертифікат вакцинації не врятує життя.

"Якщо ви маєте підробний сертифікат і ви скористалися ним, то зверніться до пункту щеплення та отримайте справжню вакцину й повний курс щеплень. Треба буде розповісти, що ви його купили. Відповідно викличуть поліцію, зберуть докази. Але людина матиме захист. А це найцінніше", - сказав він.

Кузін підкреслив, що носіння масок і дистанцію не можна ігнорувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВООЗ розкрили три умови для подолання Covid-19

"Вакцинація є дійсно ефективним методом. Людина якщо й інфікується, то переносить захворювання в легкій формі. Але не варто забувати про звичайні протиепідемічні норми, дотримуватися дистанції, використовувати маски. Вони також ефективні проти коронавірусу", - сказав він.

Європа залишається єдиним континентом, де зростає захворюваність на коронавірус. Уже кілька тижнів поспіль фіксують збільшення випадків Сovid-19. За тиждень із 18 до 24 жовтня виявили збільшення загальносвітових нових випадків зараження Covid на 4%.

Зараз ви читаєте новину «Вакцина не спричиняє безпліддя і не впливає на ДНК - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі