вівторок, 16 січня 2018 05:25

Курити і пити чай: що не можна робити на холоді

Курити і пити чай: що не можна робити на холоді
Укутувати ніс шарфом не радять під час сильних морозів. Фото: sidetracked.com

В холод не можна пити гарячий чай, носити тісне взуття та палити. Дотримання цих порад допоможе пережити морозну зиму.

Що не варто робити в мороз, пише edinstvennaya.ua.

Голодування

У сильні морози організм потрібно забезпечити паливом для вироблення внутрішньої енергії. Тому перед виходом на вулицю обов'язково варто з'їсти гарячу і ситну їжу, не обмежуючись лише салатом. В меню повинні бути білки та м'ясо.

Курити на морозі

Куріння на морозі зменшує циркуляцію, а це може стати причиною відмороження кінцівок.

Укутуватися шарфом

Цю помилку часто роблять дорослі і мами, коли загортають рот і ніс малюкам вовняним шарфом. Пара, яка видихається, просочує шарф і під впливом морозного повітря він перетворюється в крижану кірку. Тому повітря стає ще більш охолодженим. Як результат - застуда або ангіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну йдуть сильні морози

Носити тісне взуття

На випадок морозів краще мати вдома вільну тепле взуття, якої можна замінити звичні шкіряні черевики. Тісне взуття часто є основною передумовою для відмороження. Плюс до всього в чоботи обов'язково потрібно покласти теплі устілки, надіти шерстяні шкарпетки замість бавовняних.

Пити чай перед виходом на вулицю

Напитися гарячого чаю відразу перед виходом на вулицю - ще одна поширена помилка. Він розширює судини. Тому вийшовши на мороз, ми втрачаємо багато власного тепла. Після прийому чаю або кави на вулицю можна виходити не раніше, ніж через 30 хвилин.

Щоб пережити різкі перепади температури, лікарі рекомендують зменшити фізичне навантаження і їсти більше рослинної їжі, кисломолочних продуктів, а споживання м'яса звести до мінімуму.

Зараз ви читаєте новину «Курити і пити чай: що не можна робити на холоді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі