субота, 13 січня 2018 14:30

В Україну йдуть сильні морози

  Українцям слід чекати морози до -25 градусів. Фото: wallup.net
Українцям слід чекати морози до -25 градусів. Фото: wallup.net

У неділю на території України збережуться низькі температури, вночі в північних і східних областях очікується до -11°С.

У Запорізькій, Донецькій областях та в Криму очікується сніг, на решті території України - мінлива хмарність, без опадів, повідомляє Укргідрометцентр.

У південних регіонах очікуються пориви північно-східного вітру 15-20 м/с, на решті території - 5-10 м/с.

На заході вдень від 0 до -4°С, вночі -4 ...- 9°С, в центральних і північних областях -3 ...- 5ºС вдень, вночі до -8 ...- 10ºС. На сході вночі очікується до -11ºС. На півдні вдень -1...- 3ºС, вночі до -7ºС. У Криму очікується мороз -3... -5ºС.

З 25 січня в Україні очікується сильне похолодання зі зниженням температури до -20... -25 ºС, - заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда під час засідання штабу ДСНС щодо заходів з попередження надзвичайних ситуацій у зимовий період.

"В найближчі 10 днів ми чекаємо як мінімум два періоди погіршення погодних умов, які можуть призвести до суттєвого погіршення роботи господарства та створити проблеми населенню. 18 січня ми чекаємо проходження через центральну частину України, крім Сходу і Заходу, достатньо активних пари циклонів, які приведуть до випадіння сильного, місцями дуже сильного снігу, налипання мокрого снігу, а також посилення швидкості вітру, хуртовини. Ми очікуємо приріст сніжного покриву, додасться ще на 10-20 см в більшості областей України", - розповідає Кульбіда.

Перед цим, 15, 16 та 18 січня на Лівобережжі, а потім і на іншій території України очікується випадіння снігу до 10 см.

21-22 січня очікується глибокий та активний циклон з Балканського півострову, який принесе сильні снігопади з переходом у дощ, дощ в сніг, штормові вітри, ожеледицю і посиленням штормового вітру до 15-24 м/с.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну йде справжня зима: погода на Маланку

У Галицькому національному природному парку, що розташований у Івано-Франківській області, через надто теплу температуру ведмеді досі не впали у сплячку.

Зараз ви читаєте новину «В Україну йдуть сильні морози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі