понеділок, 30 листопада 2020 14:47

Компанія-виробник вакцини заявила про її 100% ефективність

Компанія-виробник вакцини заявила про її 100% ефективність
Серед учасників дослідження важкою формою коронавірусу перехворіли 30 осіб. Фото: pixabay

Ефективність вакцини від коронавірусу американської компанії Moderna при первинному аналізі склала 94,1%.

Дієвість препарату при тяжких випадках захворювання становить100%, повідомляє пресслужба компанії.

Більше 30 тис. добровольців брали участь у випробуваннях вакцини американської компанії Moderna. З них коронавірусом заразилися 196 людина - це 185 добровольців, які отримали плацебо, та 11 чоловік, які отримали вакцину. Таким чином, ефективність препарату становила 94,1%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія незабаром розпочне вакцинацію від коронавірусу

Серед учасників дослідження важкою формою коронавірусу перехворіли 30 осіб. Усі були в групі, що отримала плацебо. Серед добровольців, які отримали вакцину, ніхто на коронавірус у важкій формі не захворів, що говорить про 100% ефективності вакцини у подібних випадках. Серед тих, хто отримав плацебо, від коронавірусу померла 1 людина.

Сьогодні Moderna подасть заявку на використання своєї вакцини у Сполучених Штатах. Її розгляне Управління з контролю якості харчових продуктів і лікарських засобів - FDA.

29 листопада вакцину від коронавирусу від компаній Pfizer і BioNTech, яка ще не пройшла сертифікацію, почали доставляти по світу, повідомляє The Wall Street Journal. Це мотивується необхідністю швидко доставити вакцину, якщо вона буде схвалена, пише видання.

Зараз ви читаєте новину «Компанія-виробник вакцини заявила про її 100% ефективність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі