вівторок, 24 квітня 2018 12:03

Комаровський - унікальне поєднання 100 талантів в одному - Ігор Кретов

Безумовно, всі батьки знають доктора Комаровського. Його не лише знають. Його читають, дивляться, з ним постійно радяться. І взагалі, при слові "діти" в голові відразу спалахує – Комаровський. Але ще десять років тому все було зовсім не так. Мало хто знає, що бренд "доктор Комаровський" з'явився не лише завдяки видатним здібностям лікаря, але й не менш серйозній роботі й підтримці його партнера і однодумця бізнесмена Ігоря Кретова, з яким його пов'язує плідна співпраця вже 12 років.

  Бізнесмен Ігор Кретов вже 12 років плідно співпрацює з доктором Комаровським
Бізнесмен Ігор Кретов вже 12 років плідно співпрацює з доктором Комаровським

Ми вирішили поговорити з Ігорем Кретовим. Зазирнути, так би мовити, за фасад бренду. І в першу чергу, нас цікавили телевізійні проекти, такі як "Школа доктора Комаровського" (ШДК), Невідкладна допомога, "Запитайте доктора Комаровського" (ЗДК), продюсером яких виступав Ігор Кретов. Успіх цих проектів просто феноменальний. Програми дивляться в 14 країнах. Кількість глядачів – це десятки мільйонів.

Здрастуйте, Ігоре Васильовичу! Розкажіть детальніше про процес виробництва програми "Школа доктора Комаровського"?

У більшості людей уявлення про телебачення зводиться до того, що зібралося декілька людей, один з них узяв в руки камеру, а далі з'являється програма. Але це, звичайно, не так. Наш проект унікальний в багатьох аспектах. Починаючи з харизми доктора і закінчуючи тим, що він не користується заздалегідь написаними текстами. Це досить рідко на нашому телебаченні, я повинен відзначити. І, можливо, виключно завдяки фантастичній ерудованості доктора Комаровського і його інтелекту, швидкодія якого може посперечатися з комп'ютером.

У будь-якому разі, виробництво програми — це величезна праця. Студія, дизайн і розробка декорацій, підбір команди, гостей, допрацювання остаточного концепту, але після вже знятий матеріал потрібно змонтувати і привести в належний вигляд – це дуже непроста робота.

Як працювати з доктором? Чи завжди Ви чітко знаєте, яким має бути кінцевий продукт?

З доктором працювати легко і цікаво, адже він – це джерело енергії, знання і невичерпного позитиву. Інколи бувають невеликі непорозуміння, але це неминуче з творчими людьми. У команді є безліч цікавих людей, професіоналів своєї справи. Без них був би неможливий успіх усіх наших проектів. Споживач продукту на телебаченні не завжди розуміє, який об'єм роботи, яка кількість людей залишається за кадром. Окрім оператора, техніка, стиліста, гримера, є ще дуже-дуже багато людей. Але найголовніше для мене - це можливість робити максимально якісний продукт, мені завжди потрібен ідеальний результат. Тому не вийшло б таких популярних і захоплюючих проектів, якби не професіоналізм і віра в успіх всієї нашої команди.

  Бізнесмен Ігор Кретов вже 12 років плідно співпрацює з доктором Комаровським
Бізнесмен Ігор Кретов вже 12 років плідно співпрацює з доктором Комаровським

Як Ви бачите ваші перспективи на ТБ?

ШДК з'явилася на екранах України в 2010 році й відтоді здобула заслужену славу у батьків. Ви не уявляєте, який потік листів обрушився на нас із виходом програми. Взагалі-то, я раджу всім, хто цікавиться, зайти на наш сайт у розділ "Відгуки", щоб зрозуміти наскільки це важливий і затребуваний продукт. Три "Телетріумфи" отримала ШДК. Назвіть мені ще будь-яку програму настільки ж успішну і тим більше про здоров'я дітей. Ото ж бо й воно... Напевно, декому не дуже сподобався такий успіх. Тому програма виходить на телевізійних екранах 14 країн. Але ... не в Україні, де вона знімається.

То Ви продовжуєте виробництво ШДК?

Поки так. Всі нові випуски ми розміщуємо в інтернеті для того, щоб українські батьки мали можливість їх дивитися. Ми намацали нову форму подачі матеріалу, яка сильно затребувана. Це короткі сюжети, в яких протягом 2-3 хвилин доктор дає рекомендації з вирішення конкретної проблеми. Називається це "Запитайте доктора Комаровського". Ця програма надзвичайно затребувана і несе величезну користь батькам. На сьогоднішній день ми зняли вже 350 випусків.

Скажіть, чи зіштовхнулися Ви з конкуренцією в своєму бізнесі?

За всі 12 років, які працюю з доктором, я не помітив гідного конкурента. Я говорю не лише про Україну й СНД, а й про всі російськомовні країни. Передача, присвячена батькам і дітям, — не дуже популярна тема нашого телебачення. Значно легше зібрати команду і фінансування на проект на кшталт серіалу про бандитів або любовної історії. Здавалося б, тема дітей — це те, що повинне хвилювати всіх, але на ділі це не так. З одного боку, я радий, що ми зайняли нішу. Вірніше, не так, це не ніша, це - правильна і світла справа мого життя, яка приносить задоволення і служить благородній меті. Адже що може бути важливіше, ніж виростити здорове щасливе покоління, чи не так?

Звичайно, ми б не відмовилися від гідної конкуренції. Тільки боюся, таких, як доктор Комаровський, більше немає (сміється).

Ви пам'ятаєте знайомство з доктором Комаровським?

Комаровський — лікар з великої літери, і лікує він не лише дітей. Я вже забув, коли моя сім'я зверталася до якогось іншого лікаря. І знайомство наше відбулося як знайомство лікаря і пацієнта. Я був дуже сильно вражений, адже ця людина - унікальне поєднання 100 талантів в одній людині.

  Бізнесмен Ігор Кретов вже 12 років плідно співпрацює з доктором Комаровським
Бізнесмен Ігор Кретов вже 12 років плідно співпрацює з доктором Комаровським

Як Ви вирішили припинити займатися тим бізнесом, який у Вас був на той момент, і зайнятися доктором Комаровським?

Все дуже просто. З народженням сина я переконався на досвіді, що методика доктора Комаровського – ефективна річ, яка не лише приносить дітям здоров'я, але робить життя їхніх батьків спокійнішим і щасливішим. І мені захотілося, щоб якомога більше людей дізналися про це.

Ви дуже багато років працюєте з доктором. Чи переросло це в дружбу?

Можу сказати, що це з дружби починалося і дружбою залишається. І сподіваюся, буде дружбою і надалі. Мені здається, нереально знайти такого ж друга, як доктор – він не лише надійний партнер, ми не лише мислимо однаково, ми дивимося в одну сторону і маємо однаковий погляд на ключові моменти. Власне, запорука успішного партнерства точно така сама, як і вдалого шлюбу.

Всі Ваші проекти дуже популярні в Україні, Росії та інших російськомовних країнах. Чи плануєте Ви виходити на міжнародний ринок?

Деякий час назад у нас народилася ідея нового проекту. Такого ніхто ще не робив на нашому телебаченні. Більше вам скажу, наскільки я розумію, і в інших країнах теж. Ідея шоу полягає в тому, що життя країни, в яку приїжджають доктор і його команда, розглядається через відношення до дітей, до дитячої медицини, до комфорту для дітей в країні, спорту, педагогіки тощо.

Ідея проекту в тому, щоб показати, які умови створюються державою для того, щоб люди хотіли заводити дітей і жити спокійно, ростити їх здоровими. Ми показуємо життя родин, приходимо в дитячі садки і школи, спілкуємося з місцевими фахівцями, а також просто з матусями, які знайшли щастя в цій країні. Важливо тут не смакувати те, як тут добре і як у нас погано або навпаки, а проаналізувати позитивний досвід і спробувати застосувати його до наших умов.

Дуже сподіваюся, що ми врешті-решт зможемо запустити цей проект.

Зараз ви читаєте новину «Комаровський - унікальне поєднання 100 талантів в одному - Ігор Кретов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі