четвер, 18 квітня 2019 08:44

Комаровський розповів про антибіотики для дітей

Комаровський розповів про антибіотики для дітей
Педіатр каже, що більшість антибіотиків - це самодостатні ліки. Фото:storage1.censor.net.ua

Чи треба приймати додаткові ліки при антибіотикотерапії, щоб знизити негативний вплив препаратів на організм дитини.

Насправді ліки, які нібито здатні захистити імунітет, кишечник і печінку при прийомі антибіотиків, абсолютно не приносять користі – повідомив лікар Євген Комаровський на сторінці Instagram.

Педіатр каже, що більшість антибіотиків - це самодостатні ліки. Аантибактеріальні препарати для однорічних дітей, що прописують лікарі для домашнього лікування, нетоксичні і мають мінімум побічних ефектів. Саме тому приймати що-небудь додатково, немає потреби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого робити не треба: Комаровський розповів правду про лікування кашлю

Лікар Комаровський назвав найбільш популярні "ліки-супутники" антибіотиків, які батьки дають дітям, але він не рекомендує:

• Препарати "для імунітету". Антибіотики не пригнічують імунну систему.

• Протигрибкові препарати - немає жодних доказів, що вони надають профілактичну дію та зменшують ймовірність грибкової інфекції.

• Ліки "для кишківника". Антибіотики вкрай рідко пригнічують корисну кишкову мікрофлору. До таких наслідків може призвести тільки тривалий прийом антибіотиків широкого спектру дії.

• Протиалергічні засоби. В них немає необхідності. Якщо антибіотик викликає алергію у дитини - його просто потрібно замінити.

Аскорбінова кислота або вітамін С насправді не зміцнює імунітет. Це міф ініціативних батьків, які для профілактики дають дітям аскорбінки. На цьому наголошує педіатр Євген Комаровський. Найкраще вживати свіжі, термічно необроблені овочі, фрукти, ягоди.

Зараз ви читаєте новину «Комаровський розповів про антибіотики для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі