понеділок, 23 листопада 2020 14:32

Коли в Україні буде вакцина від Covid-19

Коли в Україні буде вакцина від Covid-19
Перший транш становитиме 1,2 млн доз. Фото: unsplash

Для українців вакцини стануть доступними у травні-червні наступного року завдяки програмі COVAX.

Про це пише "Економічна правда".

"Як повідомляє ВООЗ, вакцини, найімовірніше, стануть доступними у травні-червні 2021 року. За програмою COVAX гарантовано буде доставлена вакцина для 20 відсотків населення, а решту держава купуватиме самостійно", – зазначили в уряді.

1-й транш становитиме 1,2 млн доз. Загалом Україна отримає до 8 млн доз. Цього вистачить на щеплення 4 млн населення.

Передусім вакцина стане доступною для людей з групи ризику: медпрацівників, людей віком понад 65 років та з хронічними захворюваннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що може захистити людину від коронавірусу

За інформацією МОЗ, уряд також веде перемовини з компаніями Moderna та Pfizer-BioNTech щодо поставок вакцини в Україну. Їх результати не можуть оголосити публічно за вимогами виробників.

Раніше повідомлялося, що для закупівлі вакцини в держбюджеті 2021 року передбачено 19,4 млрд грн. Ще €50 млн Україна спрямує з коштів на розвиток муніципальної інфраструктури Європейського інвестбанку.

Співрозмовник в уряді повідомив, що минулого тижня президент Володимир Зеленський провів переговори з канцлером Німеччини Анґелою Меркель з приводу придбання препарату, одним з розробників якого є німецька компанія BioNTech.

Якщо заявлені для купівлі вакцини кошти виділять, то Україна зможе придбати близько 38 млн доз препарату від Pfizer-BioNTech. Цього вистачить для вакцинації 19 млн громадян.

За останню добу в Україні виявили 10 945 нових хворих на коронавірус. Із них дітей – 491, медпрацівників – 447.

Зараз ви читаєте новину «Коли в Україні буде вакцина від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі