вівторок, 04 лютого 2020 12:58

Кого найчастіше вбиває коронавірус

Кого найчастіше вбиває коронавірус
Коронавірус убив удвічі більше чоловіків, ніж жінок. Фото: cnn.com

Серед померлих від коронавірусу 2019-nCoV в Китаї удвічі більше чоловіків, ніж жінок. Також 4/5 з тих, хто не зміг подолати цю хворобу, люди старші за 60 років.

Таку статистику з посиланням на Національну комісію з охорони здоров'я повідомляє з Пекіну кореспондент CNN.

Коефіцієнт смертності від коронавірусу Уханя в Китаї становить 2,1%. У провінції Хубей, епіцентрі спалаху, показник становить 3,1%, заявив Цзяо Яхуй, заступник директора Державної адміністрації охорони здоров'я Китаю.

На провінцію Хубей припадає 97% усіх смертей.

Попри те, що наймолодшому інфікованому був лише місяць, більшість випадків - особливо важкі - це пацієнти в віці. Із 425 підтверджених випадків смерті в Китаї 80% жертв були старшими за 60 років, а 75% жертв мали основні захворювання. Дві третини померлих - чоловіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бангкоку за дві доби побороли коронавірус

Цзяо пояснив високу смертність у провінції Хубей великою кількістю важких випадків, а також початковою відсутністю лікарняних ліжок для лікування пацієнтів.

Середній час, необхідний для повного одужання пацієнта, 9 днів. Однак у провінції Хубей час одужання - вищий на 20 днів. На загальну статистичну картину впливає велика кількість важчих випадків хвороби.

За даними на 4 лютого, підтверджено 20 637 випадків хвороби та 427 смертей від коронавірусу 2019-nCoV. Із них на території материкового Китаю 20 448 випадків, 425 смертей. За межами - 190 підтверджених хворих у понад 25 країнах та 2 смертних випадки.

Зараз ви читаєте новину «Кого найчастіше вбиває коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі