вівторок, 04 лютого 2020 11:35

Про коронавірус у цифрах: друга смерть за межами Китаю

Про коронавірус у цифрах: друга смерть за межами Китаю
Фотографії клітин, заражених новим коронавірусом, із зразка пацієнта. Медичний факультет університету Гонконгу

Понад 400 людей загинули в Китаї від коронавірусу 2019-nCoV з міста Ухань. Підтверджені понад 20 тисяч випадків хвороби.

Офіційно повідомляють про другу смерть від коронавірусу 2019-nCoV за межами Китаю. Цифри наводить CNN.

За даними видання, станом на 10:00 4 лютого (за київським часом), підтверджені 20 627 випадків хвороби та 427 смерті від коронавірусу.

З них на території материкового Китаю 20438 випадків, 425 смертей. За межами - 190 підтверджених хворих у понад 25 країнах та територіях та 2 летальних випадки.

Видання з посиланням на національні органи охорони здоров'я наводить дані з кількістю точно підтверджених хворих по країнах світу. ЗМІ зазначає, однак, що цифри - "щонайменші", тобто кількість зареєстрованих випадків може в будь-який момент збільшуватися.

За межами Китаю, найбільше хворих на коронавірус у Японії - 20. При цьому, принаймні двоє людей не відвідували Ухань. Чоловік 60 років - водій автобуса, який їхав з екскурсійною групою з Уханя за дев'ять днів до того, як захворів. Це був перший зареєстрований випадок передачі хвороби від людини до людини в Японії.

У Тайланді - 19 випадків, у Сінгапурі - 18, в Південній Кореї - 16 хворих. У Гонконгу - 15, 39-річний чоловік помер у вівторок 4 лютого. Пацієнт їздив швидкісним поїздом з Гонконгу до міста Ухань 21 січня і повернувся в місто 23 січня. За його словами, він ніколи не відвідував медичні заклади чи ринок морепродуктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулу добу померла рекордна кількість людей від коронавірусу

Перший хворий помер на Філіппінах у суботу 1 лютого. Тут загалом зареєстрували два випадки коронавірусу. Померлий пацієнт був 44-річним китайцем, який прилетів з охопленого епідемією Уханя в січні. Разом із ним подорожувала 38-річна китаянка, в якої зареєстрували перший випадок хвороби на Філіппінах.

В Австралії - 12 випадків, у США та Німеччині - по 11. Так, у Німеччині 11-ю жертвою коронавірусу стала дитина з району Траунштейн. Коронавірус виявили в неї лише через тиждень після початку хвороби. Батько дитини - 33-річний працівник компанії в окрузі Старнберг, де шість інших співробітників раніше заразились вірусом.

У Тайвані та Макао - по 10, у В'єтнамі - 8. Стільки ж у Малайзії, в тому числі, 4-річна дитина та 52-річний чоловік.

У Франції вже 6 хворих. Шостий підтверджений випадок - це французький лікар, який контактував з пацієнтом з Азії. П'ятий випадок - донька 80-річного китайського туриста, який є одним із перших чотирьох підтверджених пацієнтів, заявила міністр охорони здоров'я Франції Агнес Бузин на французькому телебаченні BFMTV.

У Канаді - 4, в Об'єднаних Арабських Еміратах - щонайменше 5 випадків.

Трьох хворих зареєстрували в Індії, по два - в Італії, Росії та Великобританії. Так, у Римі позитивні результати тесту на коронавірус виявили у двох китайських туристів, які приїхали до міста двома днями раніше.

Днями до сумного переліку додалися країни, в яких зареєстрували по одному випадку хвороби: Камбоджа, Непал, Шрі-Ланка, а також Іспанія, Бельгія, Фінляндія та Швеція.

Лікарі Таїланду заявляють, що вони успішно вилікували пацієнтку, хвору на коронавірус 2019-nCoV, комбінацією противірусних препаратів. Вірус в організмі знищили за дві доби. Про це заявили в неділю на брифінгу в неділю у Міністерстві охорони здоров'я Таїланду

Зараз ви читаєте новину «Про коронавірус у цифрах: друга смерть за межами Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі