вівторок, 15 вересня 2020 10:22

Китай прогнозує масову вакцинацію від Covid-19 вже за кілька місяців

Китай прогнозує масову вакцинацію від Covid-19 вже за кілька місяців
Чотири вакцини від Covid-19 перебувають на завершальній стадії клінічних випробувань у Китаї. Фото: pixabay

В листопаді або грудні китайські вакцини від коронавірусу можуть бути готові до масового застосування.

Про це повідомили в Китайському центрі з профілактики та контролю захворювань (ЦКЗ), пише Reuters.

4 вакцини від Covid-19 перебувають на завершальній стадії клінічних випробувань у Китаї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Британії випробують інгаляційні вакцини від коронавірусу

За словами провідного фахівця з біобезпеки ЦКЗ У Гуйчжень, третя фаза клінічних досліджень проходить добре. Гуйчжень наголосила, що після вакцинації експериментальним препаратом в квітні у неї не було жодних аномальних симптомів або захворювань.

Підрозділи державного фармацевтичного гіганта China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) і Sinovac Biotech розробляють 3 вакцини від коронавірусу. 4-ту вакцину, яка розробляється CanSino Biologics, схвалили для використання китайські військові в червні.

Пандемія коронавірусу почалася наприкінці грудня 2019 року з міста Ухань, Китай, і поширилася по всьому світу. На даний момент в світі зафіксовано майже 30 млн випадків зараження коронавірусом, більше 928 тис. людей померли. На 3 країни - США, Бразилію та Індію - припадає половина від всіх зареєстрованих випадків Covid-19.

У європейському представництві Всесвітньої організації охорони здоров'я повідомили, що майбутня вакцина від Covid-19 не завершить пандемію. Водночас, вона не буде однаково ефективна для всіх груп населення. Про це заявив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюґе.

Зараз ви читаєте новину «Китай прогнозує масову вакцинацію від Covid-19 вже за кілька місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі