середа, 09 вересня 2020 12:35

Китай представив вакцину від коронавірусу

Китай представив вакцину від коронавірусу
Ціни на вакцини ще не встановили, але обидві компанії повідомили, що ті будуть доступні за ціною для населення. Фото: Pixabay

Три вакцини, які повинні подолати коронавірус, представили в Китаї.

Препарати показали на Китайській міжнародній виставці торгівлі послугами (CIFTIS) 2020 року, передає China.org.

За словами віцепрезидента China National Biotec Group Чжана Юньтао, дві вакцини розробили два дослідницькі інститути біологічних продуктів в Ухані та Пекіні. Зараз вони проходять 3-тю фазу випробувань у декількох країнах, включаючи Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Перу, Марокко та Аргентину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ випустила в люди першу партію вакцини від Covid-19

"Близько 50 тисяч осіб буде вакциновано в рамках випробувань 3-ї фази, причому 35 тисяч добровольців у 115 країнах уже отримали вакцину. Це доводить безпеку і ефективність наших вакцин. Якщо зарубіжні клінічні випробування пройдуть гладко, очікується, що вакцина стане доступною для широкого загалу до кінця цього року", – сказав він.

Третя вакцина, розроблена китайською фармацевтичною фірмою Sinovac Biotech, також проходить 3-тю фазу випробувань у Бразилії, Індонезії, Туреччині, Бангладеш та інших країнах.

"Ми сподіваємося отримати клінічні результати в жовтні і вивести їх на ринок до кінця року", – повідомив глава компанії Інь Вейдун.

Sinovac отримав понад 20 різних штамів вірусу у Сполучених Штатах, Європі і на Близькому Сході, які імунна сироватка вакцини може нейтралізувати. Отже, можна припустити, що вакцина зможе захистити значну частину населення світу. Ціни на вакцини ще не встановили, але обидві компанії повідомили, що вони будуть доступні за ціною для населення.

За даними ВООЗ, понад 30 вакцин проти Covid-19 уже пройшли клінічні випробування по всьому світу. Серед них дев'ять вже проходять 3-тю фазу клінічних випробувань, чотири з яких розробляють китайські вчені.

Фармацевтична компанія AstraZeneca заявила, що "добровільно припиняє" клінічні випробування своєї вакцини проти Covid-19. Це рішення було прийнято, після того як захворів один із добровольців, на якому тестували вакцину.

Зараз ви читаєте новину «Китай представив вакцину від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі