вівторок, 23 січня 2018 20:50

Як швидко схуднути без стресу для організму

Як швидко схуднути без стресу для організму
Схуднути після свят допомагають розвантажувальні дні Фото: youthfulhabits.com

Позбутися від зайвих кілограм після новорічних страв легко, якщо не сідати на сувору дієту. Голодування змусить організм активно запасати і відкладати жир. А білки — зникнуть. Від цього м'язи ослабнуть і обвиснуть. Про правильний підхід до спалювання калорій розповіла столичний дієтолог Світлана ­Тихомирова.

"Краще перейти на холодні, а не гарячі страви. Так менше поправляються. Розігріта їжа більше пахне і розпалює апетит. Слід відмовитися від жирних супів, ковбаси, маринованих і солоних продуктів, газованих напоїв. Серед "заборонених продуктів" майонез і алкоголь. Вони містять зайві калорії. Також алкогольні напої зневоднюють організм, пригнічують центральну нервову систему й уповільнюють метаболізм", - радить лікар.

Розвантажувальні дні проводять двічі на тиждень, але не підряд. Вони відновлюють обмін речовин, спалюють зайвий жир. Можуть бути яблучні, кефірні, гречані, йогуртові, сирні або супові. Дозволяється щось одне — 2 кг яблук, 2 л кефіру або дві склянки гречки.

Цілий день потрібно їсти тільки певний продукт. На наступний можна вибрати інший.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як чорний перець допомагає схуднути

Також влаштовують легку тижневу дієту. Корисні — морква, буряк, петрушка, селера, спаржа, лимони, виноград, банани.

Уранці варто їсти вівсяну кашу з горіхами або сухофруктами. На обід — салат або овочевий суп, рибу чи м'ясо з овочами. На вечерю — продукти, в яких багато клітковини, пектину. Вони насичують, але містять мало калорій. Найкраще приготувати овочеве рагу з пряними травами чи густий овочевий суп.

Зараз ви читаєте новину «Як швидко схуднути без стресу для організму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі