вівторок, 05 травня 2020 12:13

Ізраїль заявив про прорив у пошуку вакцини від коронавірусу

Ізраїль заявив про прорив у пошуку вакцини від коронавірусу
Тепер IIBR працює над патентом для свого антитіла та укладенням контракту на його комерційну розробку. Фото: pixabay

Фазу розробки антитіла проти коронавірусу Covid-19 або пасивної вакцини завершив Ізраїльський інститут біологічних досліджень (IIBR).

Дослідницька група лабораторії Ness Ziona поінформувала про виявлення антитіла, яке атакує коронавірус і нейтралізує його в організмі, про це заявив міністр оборони Ізраїлю Нафталі Беннетт, передає The Jerusalem Post.

Тепер IIBR працює над патентом для свого антитіла та укладенням контракту на його комерційну розробку. Усі юридичні процедури узгодять з міністерством оборони Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус у світі: кількість смертей збільшується

"Я пишаюся працівниками Біологічного інституту, які зробили серйозний прорив. Єврейська творчість і винахідливість призвели до цього дивовижного досягнення", - додав Беннет.

В квітні IIBR почав тестування свого прототипу вакцини на основі антитіл на гризунах. Крім того, інститут збирає плазму одужалих від коронавірусу для досліджень.

Інша ізраїльська дослідницька група MigVax також близька до завершення першого етапу розробки вакцини проти коронавірусу.

Вакцина від коронавірусної хвороби буде готова до кінця року. Швидше за все, вакцина буде раніше, ніж пізніше, про це заявив президент США Дональд Трамп. Утім, працівники сфери охорони здоров'я попереджають, що лише розробка безпечної вакцини може тривати щонайменше рік.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль заявив про прорив у пошуку вакцини від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі