пʼятниця, 11 грудня 2020 11:57

Хворих на Covid-19 приймають лікарні Укрзалізниці

Хворих на Covid-19 приймають лікарні Укрзалізниці
Наразі в медзакладі є 5 бригад для надання допомоги пацієнтам, а інфекціоністів туди перенаправили з інших лікарень. Фото: pixabay

Медичні заклади в підпорядкуванні Укрзалізниці залучає Міністерство охорони здоров'я для госпіталізації хворих з Covid-19.

МОЗ підготувало постанову щодо виділення коштів на додаткове комплектування лікарень для прийому пацієнтів з коронавірусом, розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Ми залучаємо не лише комунальні лікарні, які є у власності громад, а також додаємо так звані відомчі лікарні. Це також лікарні Укрзалізниці. Для того, щоб вони нормально функціонували, Міністерством охорони здоров'я вже підготовлений проєкт постанови Кабінету міністрів щодо виділення коштів цим лікарням на додаткове обладнання з фонду по боротьбі з Covid-19", – зазначив Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До коронавірусу додасться грип - назвали найважчий зимовий період для українців

Також він розповів про умови, які є в Київській клінічній лікарні на залізничному транспорті №1 для прийому хворих на Covid-19.

"Хочу повідомити, що Київська клінічна лікарня буде законтрактована НСЗУ по ковід-пакету вже сьогодні. Вони погодили всі документи. Лікарня відповідає потрібним критеріям. Це означає, що всі вимоги, які необхідні для прийому хворих на Covid-19, у медзакладі є", – додав міністр.

За його словами, у медзакладі є 5 бригад для надання допомоги пацієнтам, а інфекціоністів туди перенаправили з інших лікарень.

"У лікарні сформовано 5 бригад для прийому хворих на Covid-19. До цієї бригади входять лікарі, інфекціоністи, анестезіологи. У лікарні є 5 апаратів штучної вентиляції легень, також є балони з киснем, вони забезпечені певною кількістю засобів індивідуального захисту. Також вирішили питання щодо лікарів інфекціоністів. Вони делеговані в цю лікарню з Київської клінічної лікарні №2", – розповів глава відомства.

В Україні люди почали повторно заражатися коронавірусом. Є пацієнти, які вперше перехворіли 3-5 місяців тому, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає "Українська правда".

Зараз ви читаєте новину «Хворих на Covid-19 приймають лікарні Укрзалізниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі