вівторок, 06 червня 2017 05:28

Головний біль вранці — вчені назвали причини

Головний біль вранці — вчені назвали причини
Депресія, недосип або алколольна інтоксикація може стати причиною головного болю вранці. Фото: Будьте здорові

Німецькі вчені назвали найпоширеніші причини головного болю, що виникає вранці.

1. Регулярний недосип

Якщо організм постійно недоотримує необхідну кількість годин для відпочинку і сну, то в ньому починають вироблятися гормони стресу, які чинять негативний вплив на роботу серцево-судинної системи. Це проявляється такими симптомами, як підвищення артеріального тиску, прискорене серцебиття, спазм судин, втома і головний біль, пише tvoymalysh.com.ua.

На сон має відводитися не менше 7 годин на добу.

2. Занадто багато сну

Якщо на добу витрачається більше 9 годин сну, в головному мозку починає зменшуватися рівень серотоніну. Це призводить до скорочення судин голови і погане надходження крові.

3. Метеочутливість

Різке зниження або підвищення температури повітря негативно позначається на роботі судин, викликаючи спазм. Тривати такий головний біль може протягом кількох днів.

4. Депресія

Головні болі при депресивних розладах - не рідкісне явище. І найчастіше голова болить саме вранці. При депресії у людини порушується режим сну - з'являється надмірна сонливість, або починає атакувати безсоння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили, коли варто пити каву

5. Порушення гормонального рівня

Якщо в організмі виробляється занадто багато ендорфінів, так званих "гормонів щастя", то це теж може стати причиною головного болю вранці.

Надлишок позитивних емоцій і яскравих вражень - це прямий шлях до проблеми, тому що під впливом цього гормону знижується кількість серотоніну і скорочується приплив крові до мозку.

6. Алкогольна інтоксикація

Надлишок алкоголю, вжитого напередодні, - це одна з найпоширеніших причин. Навіть невелика доза спиртного напою викликає зневоднення, що сприяє зменшенню притоку крові до мозку.

7. Захоплення кавою

Велика кількість кофеїну в крові теж може стати причиною регулярних головних болів вранці. Зазвичай такий синдром зустрічається у справжніх кавоманів або любителів напоїв-енергетиків.

Певні продукти, наприклад, шоколад, вино, ковбаса, сосиски і зелені салати, можуть викликати головний біль. Ці продукти містять досить велику кількість нітратів. Вчені припустили, що мігрені можуть бути викликані накопиченням оксиду азоту, який утворюється при метаболізмі нітратів бактеріями, що мешкають в ротовій порожнині.

Зараз ви читаєте новину «Головний біль вранці — вчені назвали причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі