вівторок, 28 березня 2017 18:13

Якщо в 40 не вдається з сексом - сідайте на дієту

Якщо в 40 не вдається з сексом - сідайте на дієту
Чоловіче здоров'я залежить від вечері. Фото: Здоровье инфо

Правильне харчування та фітнес наведуть лад у сексуальному житті старших чоловіків.

Перейти на дієту та робити мінімальні фізичні вправи чоловікам після сорока рекомендує Юрій Зеседа, доктор медичних наук, сексолог, уролог-андролог.

"До мене приходив один чоловік, мав простатит - невелике запалення. Але до того, ледь не ожиріння. Сказав, що нічого не виходить у інтимному житті з дружиною. Має з нею гарні людські відносини, усе добре, а з сексом не вдається. Ми йому підлікували простатит і змусили схуднути на 15 кілограмів. Він послухався і був радий. Казав, що все налагодилося, відчув себе на 20 років молодшим та сильнішим у інтимному житті", - розповідає лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповіла, як позбутися комплексів у сексі

Переходити на дієту Юрій Заседа рекомендує обережно - щоб не зашкодити здоров'ю. Не давати організму зайвого навантаження і стресів. Харчуватися треба не частіше як три рази на день - щоб у час так званих метаболічних вікон спалювався зайвий жир.

"Спочатку треба налагодити харчування, скинути зайву вагу. А вже тоді приступати до фізичних вправ. Бо якщо на фоні обмеження в харчуванні робити різко фізичні навантаження - довго не витримаєш. Потім зірвешся, і все, що скинув - набереш знов. Бо ж важко постійно фізичними навантаженнями регулювати вагу. Має бути в достатній кількості прийом білків - це морепродукти, риба, кролик, курятина, біле м'ясо краще ніж червоне. Це щоб підтримати обмін речовин та м'язової тканини на правильному рівні. Сир, кисломолочні продукти та овочі. Цього достатньо для чоловічого здоров'я", - радить Заседа.

Коли обмін речовин став гармонійним, позбулися зайвого жиру, можна починати робити легкі фізичні вправи та багато ходити пішки.

"Для чоловіка такого віка достатньо для підтримання сексуального здоров'я ходити 5-7 кілометрів на добу в активному темпі. Три рази на тиждень робити силові вправи з власним тілом - присідання, підтягування по можливості, віджимання. Більше - це вже якщо він хоче активної фізкультури, якихось досягнень. Але тут треба розуміти, що надмір фізичних вправ може мати негативний вплив на інтимне здоров'я - бо людина має певний резервуар, і коли більше навантаження - то з нього черпає, і на інтимне життя тоді може не вистачити сил. Треба займатися регулярно, але при цьому знати міру, і ви побачите, як зміняться ваші інтимні стосунки з дружиною", - розповідає сексолог.

Зараз ви читаєте новину «Якщо в 40 не вдається з сексом - сідайте на дієту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі