четвер, 10 грудня 2020 16:15

Експерти підрахували, скільки було б врятованих життів, якби всі носили маски

Експерти підрахували, скільки було б врятованих життів, якби всі носили маски
Кілька тижнів тому Центр з контролю та профілактики захворювань (CDC) заявив, що маска захищає не лише людей навколо, а й людину, яка її носить. Фото: pixabay

Якби 95% населення США носили захисну маску для обличчя, це могло б врятувати майже 130 тис. життів до лютого 2021 року.

Дослідники попереджають, що деяка інформація може бути застаріла. Аналіз опублікували у журналі Nature.

Якби від 22 вересня 2020 року 95% населення США носили маску, то можна було б зберегти життя 85 284 – 170 867 людей до кінця лютого 2021-го. І навіть якби маску носили хоча б 85%, можна було б запобігти 60 731 – 133 077 смертей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як убезпечитися від Covid-19 у період новорічних свят

Кілька тижнів тому Центр з контролю та профілактики захворювань, CDC, заявив, що маска захищає не лише людей навколо, а й людину, яка її носить. Такий висновок зробили на основі 7 проведених досліджень. Згідно з даними CDC, збільшення обігу масок лише на 15% не лише може позбавити необхідності запровадження локдауну, а й допомогти економіці.

Незважаючи на результати дослідження, попередження та штрафи, жителі США досі не носять масок у кількості, необхідній для стримування коронавірусу. Нещодавно вчені з IHME підрахували, що національне використання масок становить близько 67%.

Питання маскового режиму перетворилось у боротьбу політики проти науки по всьому світові. Багато людей переконані, що це змова уряду, фармкомпаній або ж що тривале носіння захисної маски погано впливає на здоров'я.

Нещодавно вихованці Дніпровського ліцею інформаційних технологій створили маску, яка може діагностувати захворювання на коронавірус. Про це повідомляє департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

Зараз ви читаєте новину «Експерти підрахували, скільки було б врятованих життів, якби всі носили маски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі