середа, 20 вересня 2017 15:59

Дівчинка із серцем назовні підкорює інтернет своєю життєрадісністю

Дівчинка із серцем назовні підкорює інтернет своєю життєрадісністю
Варсавія Боран має рідкісну хворобу Пентада Кантрелла. Її серце виривається з під шкіри назовні. Фото: Я просто в шоке

В інтернеті з'явилося відео із 7-річною Варсавією Боран, в якої серце "вискакує" з грудей. Дівчинка має рідкісну хворобу Пентада Кантрелла. Під час дихання можна побачити, як серце під шкірою виривається з діафрагми.

Кліп розмістили на YouTube.

Після народженням Варсавії батькам сказали, що вона помре. Так стається з більшістю немовлят, які хворіють на Пентаду Кантрелла. В Бостоні родина знайшла лікаря, який погодився лікувати рідкісну хворобу. Вона вимагає хірургічне втручання.

У 7 років дівчинка відвідує художні заняття, танцювальний гурток, любить гуляти біля океану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унікальний випадок: хлопчик і пес мають однакову хворобу

Немовлята з Пентадою Кантрелла можуть мати широкий спектр вроджених вад серця, що включають "отвір у серці" й аномальне розташування серця на правій стороні грудей.

Точна причина хвороби невідома. Припускають, що симптоми Пентади Кантрелла виникають через відхилення від норми у розвитку ембріональної тканини на початку вагітності.

За підрахунками, недуга трапляється 5,5 раза на мільйон новонароджених.

В Індії лікарі не можуть поставити діагноз дівчинці Ахана Афзале, яка замість сліз плаче кров'ю. Кровотечі з носа, вух, очей і рота почалися, коли дитина перехворіла на пневмонію.

Зараз ви читаєте новину «Дівчинка із серцем назовні підкорює інтернет своєю життєрадісністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі