понеділок, 28 жовтня 2024 00:30

Чому на ніч потрібно знімати усі прикраси

Чому на ніч потрібно знімати усі прикраси
Прикраси можуть завдати шкоди життю та здоров'ю не лише під час сну, а й у період неспання Фото: pinterest

Близько 30% людей страждають від безсоння.

На якість сну можуть впливати і прикраси, які є однією з причини недосипання.

Якщо лягаєте спати, зніміть масивні сережки, об'ємні персні на пальцях, ланцюжки з кулонами та пірсинг.

Чому спати в прикрасах шкідливо

Звичка не знімати на ніч прикраси може призвести до того, що, засинаючи в якійсь позі, коштовності почнуть тиснути на шию, вуха та руки, перетискаючи нерви та судини. У кращому випадку у вас, наприклад, на щоці залишиться відбиток від кільця, у гіршому - ви відчуєте поколювання, біль та оніміння. Також трапляються випадки, коли прикраси викликають алергію у вигляді почервоніння та сверблячки. У результаті ваш сон буде поверховим, і ви не спатимете.

Через тривале носіння прикрас може статися так, що зняти обручку без сторонньої допомоги ви вже не зможете. Зазвичай, через тривале стискання м'яких тканин фаланги починають спочатку боліти, а потім опухають, аж до нагноєнь. Тісне кільце порушує венозний відтік і може призвести до некрозу пальця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не варто лягати спати під час заходу сонця: значення старовинної прикмети та пояснення лікарів

У яких випадках носити прикраси небезпечно

Прикраси можуть завдати шкоди життю та здоров'ю не лише під час сну, а й у період неспання. Фахівці попереджають про необхідність знімати прикраси під час будь-яких робіт. Оскільки браслети або кільця можуть за щось зачепитися і травмувати кінцівки. Також варто прибирати коштовності у шафу та перед походом у лазню чи сауну.

Бані та сауни сприяють розширенню судин, набряку кінцівок, при цьому метал залишається в колишніх розмірах і буквально впивається в пальці, не дозволяючи власнику звільнитися від нього самостійно.

Якщо палець опух, то зняти кільце за допомогою олії та води фактично неможливо. Доведеться викликати рятувальників! Ріжучими інструментами вони перекусять обручку і звільнять вас від "кайданів".

Одягнути ненароком нічну сорочку навиворіт - це, здавалося б, буденна ситуація, але воно має своє місце в народних прикметах. Вважається, що така дрібниця може віщувати несподівані події або навіть захищати від неприємностей.

Розповімо, що означає ця прикмета та чого від неї чекати. Кажуть, що будь-який одяг, одягнений навиворіт, може призвести до неприємних наслідків.

Зараз ви читаєте новину «Чому на ніч потрібно знімати усі прикраси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі