четвер, 06 червня 2024 05:50

Чому цього дня не можна скаржитись на життя: заборони та прикмети

Чому цього дня не можна скаржитись на життя: заборони та прикмети
Погода 6 червня покаже, чи буде дощ найближчими днями - яка вона цього дня, такою буде у майбутньому Фото: pinterest

6 червня вшановують преподобного Віссаріона-дивотворця.

Він народився в заможній родині, але обрав шлях духовного подвигу, відмовившись від земних благ.

Прагнув до максимальної простоти та убогості, часто мандрував пустелею, не маючи постійного місця проживання. Його одяг був мінімалістичним, і він часто постував, відмовляючись від їжі і води на тривалий час.

Віссаріон проводив багато часу в молитві, шукаючи духовного спілкування з Богом. Завдяки своїй глибокій вірі і молитвам він отримав дар чудотворення. Згідно з переказами, він здійснив багато чудес, зокрема зцілював хворих і допомагав тим, хто цього потребував.

Преподобний Віссаріон був наставником для багатьох монахів та мирян, які шукали духовної мудрості та настанов. Його поради та приклад життя надихали інших на духовні подвиги. Віссаріон помер у глибокій старості, залишивши по собі славу великого подвижника і чудотворця.

6 червня - день пам'яті преподобного Іларіона Нового, ігумена Далматської обителі

Преподобний Іларіон народився від благочестивих батьків Петра і Феодосії. У двадцятирічному віці він постригся в чернецтво в Ісихійській обителі поблизу Візантії. Пізніше перейшов до Далматської обителі, де став учнем преподобного Григорія Декаполіта.

Після смерті ігумена Далматської обителі братія хотіли обрати Іларіона на це місце. Він спочатку уникав цього, але після клопотання до патріарха Никифора Іларіон був призначений ігуменом. Преподобний Іларіон відмовився ганити святі ікони під час іконоборчих гонінь імператора Лева Вірменина. Він зазнав багато катувань, був ув'язнений, морений голодом і спрагою.

Після смерті імператора Феофіла преподобний Іларіон був звільнений з ув'язнення імператрицею Феодорою. Він повернувся до Далматської обителі, знову прийняв ігуменство і мирно помер 845 року.

Прикмети

Погода покаже, чи буде дощ найближчі дні - яка вона цього дня, такою буде в майбутньому.

Якщо голосно кричать птахи в саду - до дощу.

Різко похолодало - скоро погода зміниться в кращий бік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли святкуємо Трійцю: нова дата, традиції та заборони дня

Що не можна робити, а що варто

Намагайтесь не вирушати у далекі подорожі, адже вони не можуть принести нічого доброго.

Також заборонялося жалітися на свої проблеми, тому що їх побільшає.

Краще не сваритися з рідними - сварка може затягнутися.

Цього дня незаміжні дівчата обов'язково поливали городину. Існувало повір'я, що це допоможе накликати кохання, отримати успіх в любовних справах. А ось чоловік і дружина намагалися працювати в домі по черзі, щоб не накликати сварок в родину.

Відколи ПЦУ та УГКЦ перейшли на новоюліанський календар, більшість церковних свят отримали нові дати, бо змістилися на 13 днів і тепер святкуються раніше. Це ж стосується і таких важливих свят, які присвячені Ісусу Христу. В народі їх ще називають Спасами.

Першим віряни святкують Медовий Спас, який ще часто називають Маковієм. Це день, коли в Церкві вшановують три святині: Животворящий Хрест Господній, Образ Спасителя та ікону Володимирської Божої Матері. До храмів несуть мед, щоб там його освятити.

Зараз ви читаєте новину «Чому цього дня не можна скаржитись на життя: заборони та прикмети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі