пʼятниця, 06 січня 2017 13:56

Біль в плечах може свідчити про хворобу серця

Біль в плечах може свідчити про хворобу серця
Фото: MoyaSpina

Після приготувань до новорічних та різдвяних свят, коли доводилось багато прибирати, носити ялинку, займатися святковими стравами, люди частіше скаржаться на біль в плечах, який їх супроводжує. Проте не завжди перевтома спричиняє фізичні страждання. Біль в плечах може свідчити про серцево-судинні захворювання. Про це попереджають лікарі, автори журналу Journal of Occupational and Environmental Medicine.

"Якщо у когось болить спереду і заду в районі плечей - це може свідчити про те, що в організмі чиниться щось зле. В першу чергу, це може свідчити про хвороби серця, - каже професор Курт Хегман з університету Utah School of Medicine, - Звичайно, баскетболіст, який по сто разів на день ганяє за своїм м'ячем, може надірвати собі плечі. Однак багато доказів свідчать про те, що може бути більше причин болей в верхніх сухожиллях та м'язах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Інституті серця зробили операцію по "ремонту" серцевого клапану

Після спостережень за 1200 людей було помічено, що люди, що скаржаться на болі в плечах у 4,6 разів частіше мають серцеві недуги. Навіть на ураження плечей механічним шляхом сердечники хворіють частіше.

"Коли людина має високий тиск, високий рівень тестостерону у крові, цукровий діабет, він частіше має проблеми з плечами", - кажуть медики.

Зараз ви читаєте новину «Біль в плечах може свідчити про хворобу серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі