неділя, 26 грудня 2021 06:45

Японія схвалила перший препарат в таблетках проти Covid-19

Японія схвалила перший препарат в таблетках проти Covid-19
Препарат виробляє німецька компанія Merck. Фото: Pixabay

В Японії схвалили до застосування лікарський препарат в таблетках для лікування Covid-19. Мовиться про молнупіравір.

Препарат виробляє німецька компанія Merck. Міністр охорони здоров'я Японії Сігеюкі Гото прийняв таке рішення. Україна теж планує закупити ці ліки.

У МОЗ Японії уточнили, що молнупіравір ефективний і проти хвороби, викликаної новим штамом Омікрон. Влада Японії почне розподіл ліків вже 26 грудня, з розрахунком, щоб таблетки стали доступні вже з 27 грудня.

Очікується, що схвалення ліків до застосування дозволить знизити навантаження на медустанови, попереджаючи важкий і середньотяжкий перебіг хвороби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна запроваджує бустерну дозу Covid-вакцини: колотимуть не всім

А також значно спрощує ряд протоколів з лікування Covid-19. Таблетований препарат набагато простіше застосовувати пацієнтам, ніж ряд інших засобів, наприклад, внутрішньовенних препаратів, що вимагають спостереження лікарем.

Молнупіравір призначений для лікування Covid-19 при перших симптомах. Пацієнти можуть приймати препарат перорально вдома, дотримуючись режиму самоізоляції.

Зараз ви читаєте новину «Японія схвалила перший препарат в таблетках проти Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі