вівторок, 29 вересня 2020 08:35

Антибіотики взагалі не діють на Covid-19 - лікар-інфекціоніст

Антибіотики взагалі не діють на Covid-19 - лікар-інфекціоніст
Хворий, який повільно видужує, позбавлений можливості завчасно на 5-7 добу зробити в поліклініці необхідні аналізи та рентгенографію. А тому фактично ведеться наосліп. Фото: pixabay.com

Лікар-інфекціоніст з Київської міськлікарні №4 Євген Дубровський заявив, що хворим на коронавірус в Україні майже неможливо допомогти без госпіталізації. Він підкреслив, що антибіотики взагалі не діють на Covid-19.

Про це медик написав на своїй сторінці в Facebook.

"Якщо аналіз на Covid-19 виконується в амбулаторіях до десяти діб, то як сімейному лікарю адекватно вести пацієнта? Що лікувати і в яке профільне відділення госпіталізувати при необхідності? Доцільно важкого пацієнта відразу везти в Covid-госпіталь", – зазначив Дубровський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олег Винник захворів на коронавірус. Шоптенко у важкому стані

За його словами, хворий, який повільно видужує, позбавлений можливості завчасно на 5-7 добу зробити в поліклініці необхідні аналізи та рентгенографію. А тому фактично ведеться наосліп. Лікар також задався питанням, хто дав право використовувати на догоспітальному етапі "для профілактики" або лікування простих форм коронавірусу потужних антибіотиків, які використовуються в стаціонарі для важких хворих з ускладненнями. Він зазначив, що це чітко забороняється наказом МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від коронавірусу померли понад мільйон людей

Офіційна кількість летальних випадків, пов'язаних із коронавірусною інфекцією Covid-19, ймовірно, є нижчою за справжній загальний показник.

Згідно дослідження, опублікованого в липні в JAMA Internal Medicine, кількість пов'язаних із коронавірусом смертей в США може бути недооціненою на 28%, заявили у Всесвітній організації охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Антибіотики взагалі не діють на Covid-19 - лікар-інфекціоніст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі