пʼятниця, 18 серпня 2017 05:28

Як виглядають найпоширеніші укуси комах
7

Комахи можуть покусати будь-де: в місцевому парку, на природі, навіть вдома. Якщо одні укуси навіть не турбують людину, то з іншими треба відвідати лікаря. Тому варто знати, як виглядають найпоширеніші з них.

Про це повідомив сайт "24".

Укус комара

Схожий на підшкірний міхур. Одразу червоніє й свербить. Аби не пошкодити нігтями травмовану ділянку, краще намастити її заспокійливою маззю. При різкому погіршенні стану після такого укусу треба звернутися до медика. Небезпечні ознаки — болі в суглобах, набряк лімфовузлів, жар.

Автор: 24tv.ua
  Укус комара одразу червоніє й свербить
Укус комара одразу червоніє й свербить

Укус блохи

З'являється 3 і більше червоних цяток. Нагадують пухирці, дуже сверблять. Якщо їх роздерти, в кров може потрапити інфекція. Тому краще шкіру помити з милом, а потім скористатися аптечним засобом, що знімає свербіж.

Автор: 24tv.ua
  Укус блохи схожий на цятки
Укус блохи схожий на цятки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловіка до смерті закусали шершні

Укус клопа

На нього люди реагують по-різному, залежно від схильності до алергії. Один може не помітити, другий — відчути біль та свербіж, третій отримає набряки та пухирі. У легких випадках достатньо ретельно помитися. При тяжких наслідках треба застосувати протизапальні або протиалергічні засоби.

Автор: 24tv.ua
  На укус клопа люди реагують по-різному
На укус клопа люди реагують по-різному

Укус павука

Дві цятки поряд, часто — на фоні червоного кола. Українські павуки неотруйні, крім каракурта та чорної вдови. Тому достатньо промити рану з милом. Якщо сильно болить — вжити знеболювальний засіб. Якщо з'явився набряк — препарат проти алергії. У разі підозри про отруйного павука слід негайно звернутися за меддопомогою.

Автор: 24tv.ua
  Укус паука - дві червоні крапки
Укус паука - дві червоні крапки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики розповіли, як чоловік вибрався із лихоманки Західного Нілу

Укус кліща

Це червона пляма діаметром близько сантиметра. В центрі зазвичай знаходиться тіло кліща. Його треба взяти пінцетом якомога ближче до шкіри. Повільно потягнути вгору. Коли кліщ назовні, місце укусу треба промити водою, скористатися милом. Якщо комаху вчасно не видалити, вона може заразити хворобою Лайма чи кримською геморагічною лихоманкою.

Автор: 24tv.ua
  Слід від укусу кліща - близько сантиметра
Слід від укусу кліща - близько сантиметра

Укус мурахи

Руда лісова мураха, як і деякі інші різновиди, містить отруту. Після укусу шкіра свербить, виникає подразнення або запалення. У важких випадках з'являються пухирі. Їх не можна пошкоджувати, щоб не занести інфекцію.

Автор: 24tv.ua
  Після укусу мурахи можуть з'являтися пухирі
Після укусу мурахи можуть з'являтися пухирі

Укус бджоли чи оси

Якщо комаха залишила в шкірі жало, його необхідно видалити пінцетом. Рідина, що потрапляє до організму під час укусу, неотруйна. Проте може провокувати алергію. Місце ураження червоніє, набрякає, стає твердим. Варто обробити укус оцтом.

Автор: 24tv.ua
  Жало необхідно видалити пінцетом
Жало необхідно видалити пінцетом

43-річній жінці з Кельна ампутували дві ноги і руку через укус комара. Він вкусив її, коли та виносила сміття з дому. Місця укусу відразу набрякли і її кинуло в холод, почалося запаморочення.

Зараз ви читаєте новину «Як виглядають найпоширеніші укуси комах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі