пʼятниця, 09 лютого 2024 00:30

Як спланувати ранок після пробудження, щоб назавжди забути про головний біль і стрес

Як спланувати ранок після пробудження, щоб назавжди забути про головний біль і стрес
Лікарі дали поради, як правильно спланувати ранок Фото: pinterest

Ранковий час після пробудження важливо планувати, щоб уникнути стресу протягом дня.

У цьому впевнені британські науковці. Вони вважають, що грамотний тайм-менеджмент важливий не тільки для роботи, а й для здоров'я.

Тому вони склали рекомендації про те, коли і що корисно робити, пише Daily Mail.

Як показало дослідження, рівень гормону стресу вищий у тих чоловіків і жінок, які прокидаються о 05:22 та 07:21 ранку. Також вони схильні до болів у м'язах та поганого настрою. Тих, хто прокидається в цей час, можуть турбувати головний біль і застуда.

Лікарі зазначили, що корисний для більшості підйом о 7-й ранку. Але тут важливо щодня дотримуватися правила і не спати занадто довго у вихідні дні.

Ідеальний час для ранкового прийому їжі – 8 ранку. Якщо снідати після 9 ранку, то можна легко підвищити ймовірність розвитку діабету. Ті, хто вперше за день починає їсти о 9 ранку, частіше стикаються з проблемами із серцем та судинами.

При цьому перед сніданком необхідно почистити зуби, щоб емаль зношувалась повільніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо не встигаєте поснідати: ключове правило

Не можна пити каву натще. Оптимальний час – з 9 до 14 години. Не варто пити підбадьорливий напій після обіду, щоб уникнути проблем зі сном.

Вчені також додали, що у разі коли хочеться схуднути, тренуватися краще з 06:30 до 08:30. У цьому випадку можна покращити тиск і скоротити жир у ділянці живота. Але варто додати, що це правило стосується лише представниць прекрасної статі.

Ідеальний час для чоловічих тренувань – з 18 до 20 години.

Хронічне недосипання турбує багатьох. І не кожному під силу подолати безсоння.

Якщо хочете кожної ночі добре висипатися, а вранці відчувати себе бадьорими, слід дотримуватись кількох правил. Gazeta.ua розповість про п'ять перевірених варіантів, як налагодити сон.

Зараз ви читаєте новину «Як спланувати ранок після пробудження, щоб назавжди забути про головний біль і стрес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі