вівторок, 12 вересня 2023 09:31

Як правильно їсти горіхи: дієтолог вказала на найпопулярніші помилки

Автор: instagram
  Дієтолог розповіла про користь горіхів і як їх правильно їсти
Дієтолог розповіла про користь горіхів і як їх правильно їсти

Підсмажування горіхів є великою помилкою у сучасному харчуванні. Висока температура руйнує жири і знижує вміст вітамінів.

Також підсолені, а тим більше підсолоджені цукром або медом горіхи – теж далеко не кращий вибір, каже дієтолог Світлана Фус.

"Раджу їсти горіхи в сирому вигляді, окремо від шоколаду та солодощів", - пише в Instagram Світлана Фус.

Бажано купувати горіхи тільки в шкаралупі, яка захищає цінні жири і вітамін Е від окислення. Жири в очищених горіхах швидко окислюються і набувають смак прогірклого масла. Очистивши від шкаралупи, їжте їх сирими, щоб зберегти корисні жирні кислоти і вітамін Е. Горіхи добре насичують. Це ситний продукт. В їх склад входять білки, вуглеводи, в поєднанні з жирами, харчовими волокнами, вітамінами і мінералами, зауважує дієтолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що їсти восени і не набрати зайві кілограми

Горіхи – концентроване джерело поживних речовин (вітамінів, мінералів, клітковини). В них досить багато жирів - 50 -65 г на 100 г.

Автор: instagram
  Дієтолог розповіла про користь горіхів і як їх правильно їсти
Дієтолог розповіла про користь горіхів і як їх правильно їсти

"Але це головним чином корисні жири, в своїй натуральній формі, яких не торкнулася промислова обробка. Значна частка жирів в горіхах – цінні моно-і поліненасичені жирні кислоти, які відносяться до групи омега-9,омега-3 і омега-6. Завдяки їм горіхи позитивно впливають на фукціонування серцево-судинної системи і мозку", підсумувала Фус.

Від правильного раціону і харчових звичок залежать здоров'я і довголіття. Чим старшими стаємо, тим більше уваги доводиться приділяти харчуванню.

Після 50 років варто щодня їсти по кілька горіхв пекан. У цих горіхах багато ненасичених жирів, рослинних стеролів, а також особливих антиоксидантів флавонідів. Все це робить їх просто незамінними для серця. Саме цими горіхами можна знизити ризик розвитку серцевих хвороб.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно їсти горіхи: дієтолог вказала на найпопулярніші помилки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі