неділя, 11 серпня 2019 10:06

Як позбутися води з вуха, щоб не було запалення

Як позбутися води з вуха, щоб не було запалення
Вухо запалюється від купання Фото: volyninfo.com

Необачне поводження на воді призводить до появи проблем з вухами. Вони починають запалюватися і виникає отит. Тоді літня забава перетворюється на неприємності.

При потраплянні води через ніс, бактерія проникає до слухової труби й порушує провітрювання. Від цього з'являється ідеальне середовище для збудників інфекції.

Про це розповідає столичний отоларинголог Юрій Шестаков.

"Влітку вуха часто болять. Це буває від пірнання. А ще вода змиває сірку зі слухового проходу і шкіра стає схильна до інфекцій. У вусі виникає запальний процес, що називається "вухо плавця". У дорослих це протікає легше", - уточнює лікар.

Якщо захворіло вухо, не треба лікуватися самому. Від цього недуга пере­йде в хронічну форму й може закінчитися глухотою.

Лікар обстежує пацієнта отоскопом. При наявності інфекції у вусі є почервоніння і набряк барабанної перетинки.

Лікують запалення краплями з антибіотиком, гормоном, протигрибковим засобом у різних поєднаннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не сплутати інсульт зі сліпотою: назвали перші симптоми

Щоб видалити воду з вуха, треба лягти на бік. Зробити кілька ковтальних рухів, вода має вилитися. Тоді вставити ватний джгут, щоб увібрала залишки рідини. Палички не підійдуть, бо можуть пошкодити барабанну перетинку.

Реакція організму на контакт із медузами може бути непередбачуваною й становити загрозу життю. Особливо обережними мають бути алергіки.

"При контакті з медузами можливий розвиток або кропив'янки, або контактного дерматиту, або навіть зниження артеріального тиску. Аж до розвитку токсичних реакцій – буває і таке... Загроза не на 100% смертельна, але вона є.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися води з вуха, щоб не було запалення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі