понеділок, 12 грудня 2016 13:32

Як пити вино, щоб вранці не боліла голова

Як пити вино, щоб вранці не боліла голова
Фото: ukr.media

Британські вчені з'ясувати, чому після кількох келихів вина на ранок болить голова. Вони переконують, що винні в цьому таніни та цукор.

Таніни - антиоксиданти, вони містяться в виноградній шкірці, насінні і стеблах. Через них з'являється сухість у роті. Другий винуватець похмілля - гістаміни. Це хімічні речовини, які виділяються, коли є алергічні реакції. Через яких може з'явиться нежить, сухість в очах і головний біль.

Перевірити, чи є така алергія у вас, легко. Потрібно заварити пакетик чаю - довше, хвилин 10, щоб вийшло максимально міцно. І зробити кілька ковтків. І якщо у вас заболіла голова - швидше за все, у вас буде боліти голова і від червоного вина.

"Червоні вина містять більше гістаміну, ніж шампанські або біле вино. Щоб запобігти похміллю, спробуйте випити дві чашки кави перед тим, як відкрити пляшку вина. Кофеїн звужує кровоносні судини і зменшує неприємні ефекти від вина", - каже Ден Кейллер, доктор медичних наук. -

Читайте також: Укол в око повертає сліпим зір

Коли змішується спирт і глюкоза, організм вимагає великої кількості води - щоб перетравлювати цю суміш. У підсумку виходить брак рідини в організмі, яка і призводить до головного болю.

Профілактика похмілля:

1. На кожну склянку вина випивайте склянку води.

2. Пийте повільніше.

3. Випийте дві чашки міцної кави, перш ніж пити вино.

4. У сухих винах менше цукру. А значить, менше ймовірність, що у вас після приємного вечора заболить голова.

Зараз ви читаєте новину «Як пити вино, щоб вранці не боліла голова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі