вівторок, 14 березня 2017 09:50

5 способів швидко позбутися болю в горлі

5 способів швидко позбутися болю в горлі
Фото: prostuda.net.ua

Хоча б раз у житті діагноз фарингіт ставили кожній людині. Він проявляється почервонінням та першінням в горлі. Це запалення горла, яке відрізняється від ангіни відсутністю високої температури. Про це розповів Gazeta.ua В'ячеслав Лісневич, столичний отоларинголог.

"Якщо запалення з'явилося від легкої застуди, то й протікає легко. Найбільш небезпечним фарингіт стає, коли переходить у хронічну форму. Слизова оболонка розпухає. Тоншає настільки, що просвічуються судини. Горло пересихає, людина не може ковтати", - каже лікар.

Як лікують фарингіт:

1. Полосканнями з протизапальними травами. Це — ромашка лікарська, нагідки, м'ята, шавлія, евкаліпт.

Одну столову ложку сухої ромашки заливають склянкою окропу. Накривають банку кришкою й закутують рушником. Настоюють півгодини. Полоскати треба через 1–2 години. Тоді фарингіт мине за два-три дні. Якщо рідше — то за тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися хропіння

2. Допомагають смоктальні таб­летки та льодяники. Вони не лікують горло, але забирають подразнення.

3. Можна прискати спрей хлорофіліпт.

4. Не можна курити чи вживати спиртне під час лікування. Тютюновий дим та алкоголь сушать слизову, і запалення збільшується.

5. На день потрібно пити 2 літри рідини, щоб очистити організм. Напої мають бути теплі, але не гарячі й не кислі. Найкраще — вода та чай.

Зараз ви читаєте новину «5 способів швидко позбутися болю в горлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі