четвер, 01 червня 2017 23:28

5 простих способів покращити пам'ять

5 простих способів покращити пам'ять
5 простих способів покращити пам'ять Фото: dnevnyk-uspeha.com

З віком пам'ять в кожної людини погіршується. Щоб цього не сталося, її потрібно періодично тренувати. У статті ви дізнаєтесь, як зробити це весело та просто.

Приймайте душ із закритими очима

Уявляючи, де розташовані гель для душу, шампунь, мило ви змусите мозок працювати в інтенсивнішому режимі, що сприятливо позначається на пам'яті. Орієнтування наосліп допомагає поліпшити пам'ять і уяву. Займатися таким орієнтуванням можна і в інших приміщеннях.

Грайте в настільний теніс

Дослідник роботи мозку Даніель Амен рекомендує грати в теніс. Під час гри людині доводиться проявляти реакцію, що дуже корисно для роботи мозку.

Також він радить для поліпшення пам'яті почати займатися новою справою. Усе нове стимулює роботу мозку і дозволяє залишатися йому в тонусі.

Частіше танцюйте

Під час танців в організмі починає вироблятися нейротрофічний білок і поліпшується робота мозочка. Що стосується нефротрофіческого білка, то він необхідний для поліпшення комунікації нейронів, а мозочок нормалізує передбачливість і судження. У комплексі все це покращує пам'ять.

Змініть робочу руку

Спробуйте кілька годин побути лівшею. Якщо ж ви лівша, то почніть робити все правою рукою. Така вправа допомагає активізувати деякі ділянки мозку, що дуже корисно для пам'яті. Досить виконувати нескладні завдання (чистка зубів, використання столових приладів і т.д.), щоб мозок трохи розім'явся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Метод Кенгуру рятує недоношених дітей краще за ліки

Жонглюйте

Жонглювання вимагає роботи дрібної і великої моторики, розпізнавання послідовностей і орієнтації в просторі. Це змушує мозок дуже напружуватися, що і покращує пам'ять.

Зараз ви читаєте новину «5 простих способів покращити пам'ять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі