вівторок, 01 серпня 2017 16:58

5 продуктів, які небезпечно їсти у спеку

5 продуктів, які небезпечно їсти у спеку
Отруєння салатами: 5 продуктів, які небезпечно їсти у спеку Фото: patelnya.com.ua

У спеку отруїтися можна навіть звичними продуктами. Треба не просто зменшити їхнє вживання, а й взагалі на певний час відмовитися. Про це заявив начальник Головного управління Держспоживслужби в Києві Олег Рубан.

"ВООЗ визнані п'ять основних продуктів, які знаходяться в топі небезпечних у період спеки. Це фаст-фуди, які вже через годину неможливо вживати. М'ясні, молочні та рибні вироби. Вони також є сприятливим середовищем для мікроорганізмів. Температура їхнього зберігання не повинна досягати вище 8 градусів", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили результати перевірки табору, де масово отруїлися діти атовців

Небезпечними є також кремові вироби та тістечка.

"І п'яте, хоч як це парадоксально, - це салати з додаванням будь-яких майонезів. Це п'ять основних продуктів, які можуть викликати інфекційне паразитарне захворювання, бути його чинником у жаркий період", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «5 продуктів, які небезпечно їсти у спеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі