субота, 19 жовтня 2024 04:45

4 ознаки послаблення імунітету

4 ознаки послаблення імунітету
Стрес, втома, часті захворювання понижують імунітет. Фото: Freepik

Є неочевидні ознаки, що вказують на ослаблення імунітету.Їх назвав американський пульмонолог, директор відділення інтенсивної терапії у медичному центрі Том Ядегар.

Якими є ці ознаки, пише жіночий журнал Storinka.

Втома

Одна з найпоширеніших ознак, яку не всі люди сприймають серйозно. Іноді втома виникає не тільки через фізичне навантаження, вона також може вказувати на те, що організм потребує допомоги.

"Боротьба з інфекціями потребує багато енергії. Коли в організмі цей оптимальний рівень енергії вичерпується, імунна система слабшає і може виявитися сприйнятливою умовно-патогенним інфекціям. Люди зазвичай відчувають це, коли вони втомилися",- каже лікар Том Ядегар.

Часті інфекції

Інфекції, які вимагають кількох курсів антибіотиків протягом року, можуть бути ознакою ослабленої імунної системи, яка не в змозі боротися з патогенами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємось до холодів: п'ять гарячих напоїв, які миттєво зігріють

Повільне загоєння ран

Коли імунна система не може забезпечити організм поживними речовинами для відновлення пошкодженої тканини, рани не можуть належним чином гоїтися, що свідчить про погану роботу імунітету.

Стрес

"Тривалий стрес порушує природу імунітету, що може спричинити підвищення ризику інфекцій. Хоча він неминучий у нашому житті, вжиття заходів щодо запобігання стресові може врятувати ситуацію", - наголошує.

Щоб зміцнити імуннусистему, лікар рекомендує звернути увагу на дотримання режиму, який має включати повноцінне харчування та сон. Фізичні вправи є чудовою підтримкою функціонування опірності організму. Також практикувати медитації, щоб запобігти тривалому стресу. Достатнє споживання вітамінів, у тому числі С та D, також важливе для зміцнення імунітету.

Восени підтримати імунітет можна сезонними продуктами.

Саме в цей період природа дарує нам овочі та фрукти, багаті на вітаміни та антиоксиданти, які допомагають зміцнити організм і підготувати його до зими.

Додайте в раціон ці продукти, щоб захистити себе від застуд і вірусів.

Зараз ви читаєте новину «4 ознаки послаблення імунітету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі