понеділок, 15 січня 2018 07:45

Зламаний хребет укріпили металевою конструкцією через чотири проколи

Автор: WWW.FIRSTAIDFORFREE.COM
  Українці найчастіше ламають хребет після ДТП та падінь із висоти
Українці найчастіше ламають хребет після ДТП та падінь із висоти

— В Україну я привіз методику лікування переломів хребта з Німеччини. Новація полягає в тому, що його фіксують із двох боків — спини та легень, — розповідає столичний пульмонолог і торакальний хірург 40-річний Євген Симонець. — Навчився під час майстер-класу, що коштував майже тисячу євро.

Згодом повторив це в Києві.

— Таких операцій небагато в Україні через дорогу вартість кейджа та металевих фіксаторів. Ціна сягає тисячі доларів. Коли в пацієнтів не вистачає грошей на всю конструкцію, нейрохірурги закріплюють тільки задні відділи хребта. Це надійніше, ніж взагалі не фіксувати.

Оперував 33-річного киянина зі зламаним хребтом. Чоловік постраждав у ДТП. У його легковик врізалося зустрічне авто.

— Спочатку я з двох боків зміцнив хребет. Для цього зробив розріз уздовж спини. Видалив зламаний хребець і поставив кейдж — медичну конструкцію з металу та пружин, що стабілізує хребет ззаду. Укріпив металевою пластиною. Цей фіксатор вкрутив шурупами у хребці вище та нижче зламаного. Потім зробив три-чотири розрізи в грудній клітці. Відсунув легеню, щоб дістатися до переднього відділу хребта. Ввів камеру, аби краще бачити найвіддаленіші частинки. Зафіксував поставлений кейдж такою ж пластинкою спереду.

Операція тривала 6 год. Хоча такі втручання бувають і довші — до 12 год. Через тиждень пацієнт почав сідати й потроху ходити.

— З цими металевими фіксаторами людина може рухатися, як звичайно. Треба тільки не забувати в аеропорту попереджати, що в тілі є металеві пластини. Щоб цього уникнути, можна поставити титанові.

Після операції залишається тонкий рубець уздовж спини та чотири рубці по 3 см.

Зараз ви читаєте новину «Зламаний хребет укріпили металевою конструкцією через чотири проколи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі