четвер, 22 січня 2009 21:00

За сеанс у кріосауні худнуть на півтора кілограма

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  Керівник центру краси у Вінниці Юрій Жарик готується до сеансу у кріосауні. Чоловік запевняє, що кращий ефект буде, коли перед процедурою розпаритися у звичайній сауні
Керівник центру краси у Вінниці Юрій Жарик готується до сеансу у кріосауні. Чоловік запевняє, що кращий ефект буде, коли перед процедурою розпаритися у звичайній сауні

30-річна Юлія Савченко з міста Вінниця лікується від зайвої ваги у кріосауні. За вісім сеансів схудла на 12 кг. Усього планує скинути 20.

— Лікар порадив саме так скидати вагу, тоді не буде розтяжок і шкіра підтягнеться, — каже жінка. За сеанс вона втрачала 1,5 кг. — Такого ефекту не давало заняття аеробікою і плаванням. А тут же сеанс не більше трьох хвилин!

У кріосаунах застосовують холодне повітря. Використовують рідкий азот. Його перетворюють на газ і подають у кабінку, де перебуває відвідувач. Температура опускається до -20°С.

Перед тим як зайти до одномісної кабінки, жінка знімає верхній одяг і переодягається в махровий халат. Одягає шкарпетки.

— Я беру шерстяні в"язані носки, щоб не застудитися, — говорить Савченко. До сауни вона заходить лише у шкарпетках. За 2 хв. виходить.

— Холодно, але приємно. Зараз тіло наповнюється теплом. Таке відчуття, що мені на голову вилили відро кип"ятку.

Юлія додає, що після відвідин кріосауни в неї покращилося самопочуття й поліпшився настрій.

— Кріосауна допомагає швидко зняти стресові навантаження, позбутися зайвої ваги, омолодити організм та розгладити зморшки, — говорить лікар-косметолог Олена Левчук, 33 роки. — Вона також сприяє відновленню імунної системи, підвищує чоловічу потенцію. У кріосауні екстремально низька температура, тому організм активізує захисні функції. Серце починає працювати інтенсивніше, розширюються судини.

Під час процедури температура тіла підвищується приблизно на два градуси. Організм намагається захиститися від холоду. У цей час відбуваються процеси, які допомагають зникнути целюліту та зайвій вазі.

У Вінниці працюють три кріосауни.

— Після процедури відвідувачі стають веселими. Це тому, що в холоді надниркові залози викидають у кров гени щастя. Хороший настрій гарантовано на чотири-шість годин, — запевняє керівник центру краси Юрій Жарик. — Не можна йти у кріосауну людям, які хворіють на туберкульоз, неврози, гіпертонію, мають пухлини чи алергію на холод.

На лікувальний захід потрібно 2,5 кг азоту. Його продають по 5 грн за кг. Собівартість сеансу в сауні 12,5 грн. За сеанс у косметичному салоні доведеться заплатити від 80 грн.

Зараз ви читаєте новину «За сеанс у кріосауні худнуть на півтора кілограма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі