пʼятниця, 10 грудня 2010 01:30

За допомогою гомеопатії можна зменшити ризик діабету

Гомеопатія дозволяє вирішити головну проблему цукрового діабету — вибір адекватної дози інсуліну, допомагає стабілізувати хворобу, зменшує ускладнення.

Після поліпшення загального стану і пов'язаних із діабетом розладів можна добитися зниження цукру у крові й потреби в інсуліні, іноді припинити його застосування.

Більшість клітин підшлункової залози, що виробляють інсулін (b-клітини), при діабеті гинуть за один рік. Тих, що залишилися, вистачає на кілька місяців або років, залежно від активності інсуліта — аутоімунного процесу в підшлунковій залозі, і чинників прогресування хвороби.

Завданням гомеопатії є збереження b-клітин, що залишилися, гальмування інсуліта. При інсулінонезалежному діабеті метою гомеопатії є розблокування інсулінових рецепторів для нормальної реакції організму на інсулін.

Гомеопатію також застосовують при розвитку ускладнень — ураженні нервових закінчень, судин нижніх кінцівок, очей, нирок.

За допомогою гомеопатії можна зменшити ризик діабету у дітей, лікуючи порушення травлення, ацетонемічну блювоту, рахіт, пізнє прорізування зубів, зниження рівня кальцію в крові, які є ознаками ураження підшлункової залози.

Антон Володимирович Попов, кандидат медичних наук

Зараз ви читаєте новину «За допомогою гомеопатії можна зменшити ризик діабету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі