понеділок, 19 лютого 2018 07:31

Лікарів заохочують їхати в село безкоштовним житлом

— Сину запропонували після закінчення університету працювати лікарем у районній лікарні. Він не проти, але боїться, чи матиме там потрібні умови й змогу професійно зростати, — каже киянка Мирослава Жуліна, 51 рік.

Президент Петро Порошенко підписав закони "Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості" та "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення". Згідно з ними, медустанови відремонтують і забезпечать сучасним обладнанням. Лікарі у селах матимуть безкоштовне житло, інтернет і доплати.

— Зарплати лікарів зростуть. Розмір фінансування, яке виділятиметься з держбюджету на медичне обслуговування одного пацієнта, однаковий на всій території країни. Проте життя в сільській місцевості дешевше, ніж у місті. Отже, за умови обслуговування однакової кількості пацієнтів, сільський лікар матиме краще матеріальне становище, ніж міський, — каже Уляна Суп­рун, виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я.

Сільського лікаря обиратимуть всією громадою. Декларацію з ним укладуть всі мешканці села. Він отримуватиме гроші за їх медичне обслуговування. Якщо лікар виявиться недостатньо кваліфікованим, громада може від нього відмовитися й запросити іншого.

Зараз ви читаєте новину «Лікарів заохочують їхати в село безкоштовним житлом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі