понеділок, 15 лютого 2016 06:30

Від грибка на шкірі з'являються білі плями

— Пацієнти чомусь думають, що грибок може вражати лише нігті, проявлятися лущенням чи тріщинами, — розповідає Наталія Лисюк, лікар дерматовенерологічного кабінету "Лік'Н". — Насправді може бути найрізноманітніший. Сьогодні є декілька сотень видів. У травні до нас звернулася 20-річна дівчина. На її тілі з'явилися білі плями. Прочитала в інтернеті, що це може бути вітіліго — хронічна хвороба шкіри. Лікувалася самостійно, але плями більшали. Коли звернулася до дерматолога, то виявилося, що це — висівковий лишай, викликаний грибком.

Шкіра, уражена цим видом грибка, не сприймає ультрафіолетове ­випромінювання. ­Після засмаги залишаються світлі ділянки шкіри. Пацієнтці призначили протигрибкові ­таблетки й мазі. ­Після курсу лікування одужала.

— Грибки можуть вражати губи. На них з'являються тріщини й кірочки, вони лущаться. Частіше такі проблеми викликають дріжджові різновиди. Спори розташовані на шкірі та в зовнішньому середовищі. Коли потрапляють на уражену ділянку, починають рости й розмножуватися. Вивести грибок нескладно, якщо правильно підібрати препарат. Якщо не лікуватися, то з часом це призведе до погіршення і поширення хвороби, — пояснює лікарка.

Грибки вражають шкіру, волосся, нігті, рідко — внутрішні органи. Їх можуть підчепити люди, які мають хронічні захворювання і зниження захисних сил організму. Аби встановити, який вид грибка має пацієнт, лікарі обстежу­ють його. Розглядають під мікроскопом, роблять посіви.

Навіть із найменшими підозрами слід звертатися до дерматолога. Кваліфікований спеціаліст призначить індивідуальне лікування.

Звернутися до дерматолога ­можна за адресою: м. Хмельницький, вул. Пилипчука, 4. Тел.: 0(382) 76 21 03,

0(67) 925 71 32, 0(96) 532 78 39.

Приймають лікарі: Лисюк ­Наталія Олександрівна та Клонюк Інна ­Анатоліївна

Зараз ви читаєте новину «Від грибка на шкірі з'являються білі плями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі