пʼятниця, 27 вересня 2019 05:06

У полтавській клініці успішно лікують псоріаз і вітиліго

Автор: ФОТО надане Lytvynenko Clinic
  Богдан Литвиненко: ”Завдяки фототерапії можна успішно лікувати понад 50 видів хвороб шкіри”
Богдан Литвиненко: ”Завдяки фототерапії можна успішно лікувати понад 50 видів хвороб шкіри”

У Полтаві в медзакладі Lytvynenko Clinic успішно використовують сучасне європейське обладнання. Династія лікарів 65 років допомагає пацієнтам результативно долати проблеми шкіри та неврологічні захворювання.

— Індивідуальний підхід до пацієнта й роками напрацьовані системи лікування дозволили отримати результати в складних патологіях, що раніше визнавали невиліковними, — пояснює 39-річний Богдан Литвиненко, провідний дерматолог і дерматоонколог медичного закладу Lytvynenko Clinic.

Показує кабінет фототерапії, де хворі проходять повний курс лікування від псоріазу, ­вітиліго та атопічного дерматиту — екземи.

— Використовуємо останні досягнення науки під час застосування фототерапії. Це апаратний метод лікування дерматозів, що ґрунтується на впливі ультрафіолету на шкіру. Але тільки в останні десятиріччя винайшли лампи вузькоспектрального смугового ультрафіолету типу В. Це дозволяє успішно лікувати понад 50 хвороб шкіри без ризику отримати опіки та без застосування додаткових медичних препаратів для підвищення чутливості. Метод безпечний, тому може застосовуватися для лікування дітей, вагітних і людей, у яких була онкологія, — каже Богдан Вікторович.

Відкриває нову кабіну для фототерапії, на моніторі якої програмується дозування. На столі розміщено локальний пристрій для лікування уражених зон тіла.

— Лікарі клініки обов'язково визначають тип шкіри пацієнта, щоб знати ефективну дозу ультрафіолету. Маємо кабіну для лікування всього тіла й апарат для ділянок, де є осередки хвороби. Також застосовуємо фототерапію для лікування дерматозів на волосистій частині голови. Проводимо ретельне обстеження організму, адже першопричиною дерматозів часто бувають проблеми з імунною системою, щитовидною залозою чи вплив спадковості.

Псоріаз виникає внаслідок порушення функціонування імунної системи. Виникають бляшки, потовщення шкіри, лущення та свербіж.

— До кожного пацієнта підходимо індивідуально. Але основною схемою є використання фототерапії тричі на тиждень, по 20–25 сеансів на курс лікування. Фототерапія є золотим стандартом лікування псоріазу у всьому світі — продовжує лікар. — Для більшості пацієнтів фототерапія є достатнім методом для досягнення й підтримання ремісії на багато років та очищення шкіри від висипань.

Вітиліго спричинено атакою імунної системи на власні клітини, що виробляють пігмент шкіри.

— Фототерапія в цьому випадку використовується для двох факторів. Ми зупиняємо процес знищення клітин і стимулюємо вироблення пігменту тими клітинами, що вижили після збою організму в глибині шкіри. Відбувається репігментація, зникають плями. Навіть сьогодні побутує думка, що вітиліго не лікується, хоча на даний час є великі шанси подолати хворобу. Плями на шиї, обличчі, тулубі завдяки фототерапії можна досить швидко подолати, а хворобу на кінцівках лікуємо, збільшивши кількість сеансів.

— Зазвичай проблеми зі шкірою натякають, що в організмі можуть бути додаткові розлади. Лікарі в Lytvynenko Clinic завжди шукають першопричину, адже тільки її подолання дозволить зберегти здоров'я пацієнту й отримати найкращий результат лікування.

Династія лікарів 65 років успішно лікує пацієнтів

Засновники Lytvynenko Clinic — це лікарі відомої у Полтаві лікарської династії Литвиненко, професіоналізм та репутація якої ось вже 65 років є еталоном уважного, порядного та відповідального відношення до кожного пацієнта.

На сьогодні в клініці відкриті три вузькоспеціалізовані підрозділи: "Центр дерматології", "Центр неврології та реабілітації" та "Центр урології та гінекології". В клініці працюють висококласні фахівці, які мають міжнародні сертифікати й багаторічний досвід. Використовують найсучасніше обладнання та новітні для Полтави методики діагностики та лікування.

Lytvynenko Clinic розташована за адресою: м. Полтава, вул. Миколи Дмитрієва, 6д (колишня вул. Володарського, територія Полтавської центральної районної лікарні), 4-й поверх (є ліфт). Попередньо записатися на консультацію можна за тел.: 69 11 69, 0(95) 199 59 00, 0(67) 199 59 00. www.lc-derma.com.ua

НАКАЗ МОЗ УКРАЇНИ ВІД 21.03.2018 Р. №520 "ПРО ЛІЦЕНЗУВАННЯ МЕДИЧНОЇ ПРАКТИКИ", Порядковий номер 37

Зараз ви читаєте новину «У полтавській клініці успішно лікують псоріаз і вітиліго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі