понеділок, 22 квітня 2013 07:00

У піст переїдають булочок і меду

Дієтолог телешоу "Зважені та щасливі" 50-річна Світлана Фус три роки практикувала пости. Тепер консультує, як без шкоди для здоров'я та відчуття голоду витримати піст.

— Більшість людей у нас постують, щоб схуднути. Але за цей час поправляються на п'ять-шість кілограмів,— каже лікар. — Відмовляються від м'яса, молока, яєць. Натомість не їдять достатньо бобових, грибів. В організмі бракує білка, тому хочеться їсти. Починають наминати більше хліба, булочок, цукру, меду.

М'ясо радить замінити на сою. Це поживніше. У 100 г сої білка вдвічі більше, ніж у такій кількості курятини. Під час посту також розтягують шлунок некалорійною їжею.

— Об'єм шлунка — як два кулаки. Це 600 грамів їжі за один прийом. Але шлунок розтягується, то за раз можна з'їсти й чотири літри харчів. Вони повноцінно не перетравляться й не виведуться з організму. Тому збільшуються жирові відкладення.

Радить починати і завершувати піст м'яко — щодня замінювати по одному-два продукти. В один день додати рибу, наступного — молоко, потім м'ясо.

Зараз ви читаєте новину «У піст переїдають булочок і меду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі